Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
08.03.2016 18:45:48
Deli članek:

Afganistanke dobile drese s hidžabom

Danski proizvajalec športne opreme je za afganistanske reprezentantke naredil drese, pri katerih si lahko nadenejo hidžab.

Tipično pokrivalo muslimank je prišito na dres, tako da obstaja možnost igranja z ali brez njega na glavi. "Ponosna sem, da sem lahko vzorčni model za tisoče punc in žensk v Afganistanu. To je zame nekaj posebnega, saj predstavlja našo identiteto," je ob predstavitvi dresa, ki je seveda oblikovan tako, da je ženska pokrita od glave do pete, povedala nekdanja kapetanka reprezentance Kalida Popal.

Slednja poudarja, da je nogomet v Afganistanu še zelo domena moških, kadar ga lahko igrajo tudi dekleta, si morajo glave oviti v šale. A slednje ni priročno, saj pogosto zastira pogled ali se razveže in pade z glave. Tu je svojo priložnost očitno videl danski proizvajalec športne opreme, ki je izdelal opremo, ki je hkrati uporabna in modna.

Pogovarjali naj bi se tudi že z nekaterimi ekipami iz drugih držav bližnjega vzhoda, da bi jim izdelali podobne drese. "Naše osnovno vodilo je spremeniti svet skozi šport," sporočajo iz podjetja.