Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
08.03.2016 18:21:18
Deli članek:

Kakšna zmota! Vzel je zgolj 72 namesto osupljivih 250 tisočakov

vszi

Leicester City v angleški Premier ligi odločno koraka proti svojemu prvemu naslovu državnih prvakov, stavnice pa si medtem prizadevajo izplačati čim več ustrezno zmanjšanih dobitkov na stavo, da bo ta klub osvojil naslov prvaka - če pač stavci, ki imajo takšno stavo v žepu, na to pristanejo.

Na dan tako prihaja več zgodb o zgodnjih izplačilih dobitkov na stavo, da bo Leicester City osvojil naslov angleškega prvaka. Potem ko se je pred dnevi za takšno potezo odločil 20-letni angleški študent Nathan Finlow in pograbil 1600 namesto 10.000 funtov, je podobno razmišljal tudi za zdaj še anonimni stavec.

Pri njem so bili zneski precej višji. Pred prvenstvom mu je stavnica za ta stavni dogodek (da bo Leicester City osvojil naslov) ponudila razmerje 5000:1, položil je 50 funtov, dobitek pa bi bil kar 250 tisočakov. Če bi počakal do konca sezone, in če bi presenetljivi vodilni tudi res prvi prečkal ciljno črto.

Anonimnež ni zdržal, v soboto - še pred novo zmago Leicestra (nad Watfordom z 1:0) - je pristal na ponudbo stavnice, zaprl svojo stavo in v žep pospravil 72.000 funtov. "Ko sem v soboto zjutraj prebral časopis, sem prišel do zaključka, da je prišel čas, da vnovčim listek. Tudi če bo Leicester postal prvak, bom navdušen. Ni nobenega razloga, da bi bil pohlepen," je povedal dobitnik, ki bo z denarjem poplačal dolgove, s preostankom pa si bo privoščil počitnice v Španiji.

Iz stavnice so sporočili, da bi danes svojo ponudbo za odstop od stave povišali na 91 tisočakov, po neodločenem izidu Tottenhama se je namreč razlika na vrhu povečala na pet točk. Do konca prvenstva je ostalo še devet krogov.