Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
19.12.2015 21:04:35
Deli članek:

(Skoraj) sanjska polsezona za Velikonjo in gol za konec

Vrnitev v Lierse se je za Etiena Velikonjo izkazala kot zadetek v polno.

Nekdanji napadalec Maribora in Gorice v Belgiji že drugič nastopa s statusom posojenega nogometaša Cardiff Cityja, ki pa na 26-letnega Slovenca že dlje časa ne računa resno.

Ko se je poleti Velikonja iz Liersa, s katerim je izpadel iz prve lige, vrnil v Cardiff, mu je kaj hitro postalo jasno, da Valižani nanj ne računajo resno. In ko je uvidel, da v tem klubu nima prihodnosti, se je odločil za ponovno selitev. Znova je odšel na posodo, znova v Lierse.

Belgijski klub je sicer v prejšnji sezoni izpadel iz prve lige, toda Primorec se je vseeno odločil, da se vrne v Lierse. Ker enostavno v tem času potrebuje redno igranje in pri Liersu so mu to seveda omogočili.

Velikonja, ki je že v drugem delu prejšnje sezone, pustil odličen vtis pri rumeno-črnih (na 11 prvenstvenih tekmah je zabil 4 gole, blestel pa je predvsem v play-offu za obstanek v ligi), je v prvem delu nove sezone prvi napadalec Liersa in tudi najboljši strelec.

Na 16 tekmah v letošnji sezoni je slovenski napadalec v drugi belgijski ligi zabil kar 14 golov, s tem izkupičkom pa je drugi strelec lige. Nazadnje se je med strelce vpisal včeraj, ko je Lierse z 2:1 na domačem igrišču ugnal Deinze. Na manjši zimski premor - belgijska druga liga se nadaljuje 15. januarja - pa tako Velikonja odhaja delno zadovoljen.

Zakaj delno? Hja, če je lahko s svojimi igrami izjemno zadovoljen, pa je Lierse po 19 krogih šele na 10. mestu na lestvici, kar je seveda precejšnje razočaranje. A če bo Velikonja nadaljeval v takšnem slogu, se mu lahko kaj hitro obeta prestop kam drugam. Kdo ve, morda že januarja. In morda tokrat več ne bo šlo samo za posodo ...