Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Grega Videtič
Grega Videtič
19.12.2015 14:34:54
Deli članek:

Celjani zmanjšujejo proračun: Kaj bo z Ivanom Firerjem?

Grega Wernig

Po katastrofalnem začetku sezone so si Celjani le opomogli, na zadnjih tekmah prikazali precej boljšo podobo, v spomladanski del pa se bodo podali s šestega mesta.

Toda pred nadaljevanjem sezone imajo celjski nogometaši in klubsko vodstvo časa na pretek. Zdaj bodo morali strniti glave in poskrbeti, da se morebitne napake ne bi ponovile. Po zelo skromnem začetku sezone sta bili menjavi trenerja in športnega direktorja neizbežni, po imenovanjih Iztoka Kapušina za trenerja in Sebastjana Gobca za športnega trenerja pa je bil v Areni Petrol opazen napredek.

Če so bili še po koncu 17. kroga Prve lige Telekom Slovenije grofi povsem na repu lestvice, so po 22. na solidnem šestem mestu, v tem času pa poraza sploh ne poznajo. "Zagotovo so bila pričakovanja pred začetkom sezone nekoliko višja. Začetek je bil slab, potem je prišlo do menjave trenerja in športnega direktorja. S tem smo nekako uspeli stabilizirati ekipo in v zadnjih krogih zabeležiti nekaj dobrih rezultatov. Navsezadnje smo lahko glede na slab začetek še kar zadovoljni," je uvodoma dejal tehnični direktor kluba Borut Arlič.

MORAMO ZMANJŠATI PRORAČUN
Glavni vzrok za slabe rezultate je bilo po njegovem mnenju slabo kadrovanje v zadnjem prestopnem roku. "Zadnji prestopni rok za nas ni bil najbolj uspešen. Zdaj bomo poskušali nekatere zadeve spremeniti" priznava Arlič, ob tem pa dodaja, da so se malce ušteli pri proračunu, ki je v tem trenutku nad zmožnostmi kluba. "Proračun moramo zmanjšati, saj je šel v zadnjem prestopnem roku nad naše finančne sposobnosti. Torej je glavni cilj zmanjšati proračun, poskušati osvežiti ekipo z nekaterimi novimi igralci, s pomočjo katerih bi prišli do še boljših rezultatov kot na zadnjih tekmah."

Zaradi vsega naštetega so se v zadnjem obdobju razšli s kar štirimi tujci. Areno Petrol so zapustili Ramon Soria, Ivan Hosman, Mihovil Jeronim Klapan in Abd Al Rahman Osman Ali, vse glasnejše pa so tudi govorice o odhodu prvega strelca moštva Ivana Firerja. Ali je na tem kaj resnice? "Ivan Firer ima pogodbo do konca sezone, imamo pa dogovor, da lahko v primeru ponudbe iz tujine zapusti naš klub," je odvrnil tehnični direktor in spregovoril tudi o morebitnih novih okrepitvah. "Trenutno smo v pogovorih z različnimi igralci, dejstvo je, da se pripravljalno obdobje začne januarja, in do takrat bomo morali te stvari urediti. Pogovori so, za zdaj pa nismo še z nikomer ničesar podpisali."

ZA MIRNO POMLAD
Pričakovanja so pri navijačih po zadnjih predstavah zagotovo vsaj malenkost višja, kot so bila denimo še pred tedni. Toda Arlič evforijo umirja, glede na izkušnje v dozdajšnjem delu sezone pa bi bilo o visoki uvrstitvi (pre)drzno razmišljati. "Poskušali si bomo čim prej zagotoviti mirno pomlad, da ne bomo proti koncu pod pritiskom glede obstanka. Še zmeraj smo v polfinalu pokalnega tekmovanja, in če nam ne bo šlo vse po načrtih v prvenstvu, se bomo morali osredotočiti na pokal."