Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
19.12.2015 10:47:16
Deli članek:

Kako je Bezjak zrušil Zagreb in se prebil na drugo mesto lestvice strelcev (video)

nk rijeka

Da je Rijeka vsaj za en dan znova vodilno moštvo 1. HNL se lahko zahvali Slovencu Romanu Bezjaku, ki je zabil oba gola za Rečane na gostovanju pri Zagrebu.

Četa Matjaža Keka je po dveh spodrsljajih in dveh zaporednih prvenstvenih remijih, zaradi katerih je tudi izgubila vodstvo na lestvici prve hrvaške lige, nujno potrebovala zmago in gostovanje pri trenutno zadnjeuvrščenem Zagrebu je bilo pravšnje za dosego le-te.

A Rijeka tudi tokrat ni blestela, čeprav je imela terensko pobudo, si preveč priložnosti ni uspela pripraviti. Po prvem polčasu je bil izid 0:0 in nekateri navijači Rijeke so se že bali ponovnega spodrsljaja. Da do njega ni prišlo, pa je poskrbel Slovenec v vrstah Rečanov Roman Bezjak, ki je najprej v 53. minuti, nato pa še 10 minut kasneje dosegel dva zadetka in Rijeko znova vsaj začasno popeljal na vrh. Slovenski reprezentančni napadalec ima na svojem kontu že 11 zadetkov, s čimer je drugi strelec lige, dva zadetka več od Bezjaka je zabil le napadalec Interja iz Zaprešiča Ilija Nestorovski.

V prvi postavi Rijeke je bil seveda tudi odlični centralni branilec Miral Samardžić, ki je tako kot Bezjak odigral celoten obračun.

Oba gola Bezjaka si lahko ogledate v priloženem videoposnetku.