Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
19.12.2015 15:22:43
Deli članek:

Je Mourinha res "izdal" nekdanji varovanec, in poskrbel, da ga odpustijo?

Profimedia

V javnost je prišla precej neverjetna informacija, nekateri mediji so se namreč razpisali o direktnem krivcu za odpustitev Joseja Mourinha, lastnika kluba Romana Abramoviča naj bi v to odločitev prepričal kar nekdanji Portugalčev varovanec.

Posamezni mediji poročajo, da je glavni krivec za to, da je "The Special One" ostal brez službe kar nekdaj odlični nogometaš ukrajinske reprezentance in Milana, ki je nekaj časa nosil tudi dres Chelseaja, Andrij Ševčenko.

Ukrajinski napadalec, ki je v Chelsea prišel leta 2006 na izrecno željo Abramoviča, pa čeprav je bil Mourinho proti njegovemu prihodu, je tudi po končani profesionalni karieri ostal bližnji prijatelj ruskega milijarderja.

Reuters

Bojda je v zadnjem času Ševčenko postal osebni svetovalec Abramoviča in naj bi mu poročal predvsem o dogajanju iz slačilnice. Mediji namigujejo, da naj bi bil prav Ukrajinec tisti, ki je želel zrušiti Portugalca. Pišejo, da je Ševčenko ščuval nogometaše proti zdaj že nekdanjemu trenerju Chelseaja, vse v nameri, da zruši njegovo avtoriteto.

Ko je Mourinho po porazu proti Leicester Cityju govoril o izdaji, naj bi imel v mislih prav Ševčenka, pravijo britanski mediji, in za konec dodajajo še, da bi se znalo zgoditi, da bo Ševčenko v prihodnosti dobil službo v strokovnem štabu Londončanov. Kakorkoli že, čeprav se zdi ta novica vsaj malce privlečena za lase, pa je dejstvo, da pri razhodu med Chelseajem in Mourinhem ni bilo vse v najlepšem redu.