Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

rb
rb
0 18.12.2015 21:32:25

Zahović: Jurčić mi je dovolil le enega

Drago Wernig - TAKA
Po prihodih Mateja Palčiča in Amarja Rahmanovića se zdi, da bo zimski prestopni rok pod Kalvarijo potekal relativno mirno. Takšen je vsaj predviden načrt vodilnih mož mariborskega prvoligaša, bolj kot zaslužek jih v tem trenutku zanimajo lovorike.

Kako se bo odločil Zahović? S tem vprašanjem smo naslovili prispevek o tem, kakšna naj bi bila spomladanska podoba mariborske igralske zasedbe. Po obupnem začetku sezone je sicer kazalo, da v Ljudskem vrtu med zimskim prestopnim rokom tovrstnih "problemov" ne bodo imeli, toda po veliko boljših rezultatih in temu primernih igrah v nadaljevanju prvenstva bi se vsekakor lahko zgodilo, da bodo vijoličasti ostali brez katerega od pomembnih členov ekipe. Kakopak ob primernem finančnem nadomestilu.

Za snubce iz tujine najbolj zanimiv ostaja Petar Stojanović. Vsaj ena konkretna ponudba naj bi že priromala pod Kalvarijo, po sijajni jesenski končnici je Gregor Bajde prav tako postal tarča oglednikov iz tujine, menda obstaja precejšnje zanimanje za Marwana Kabho, eden od nemških prvoligašev naj bi si prizadeval v svoje vrste privabiti Sintayehuja Sallalicha.


S TRENERJEM SIMFONIJA
Seveda nas je zanimalo, kaj o morebitnih dogajanjih v prihodnjem mesecu meni športni direktor. "Popolnoma jasno je, da je o tem zdaj prezgodaj govoriti," je odvrnil Zlatko Zahović, toda v nadaljevanju je bil vendarle dovolj konkreten: "Pred dnevi sva s Krunoslavom Jurčićem, s katerim se odlično razumeva, med nama vlada simfonija, opravila sestanek, na katerem je vsak predstavil svoje poglede glede bližnje prihodnosti. In dovolil mi je, da lahko odide le en igralec. Tukaj moram postaviti klicaj, to moram upoštevati. Biti trener je najtežje, moja naloga je, da mu skušam omogočiti čim boljše pogoje, da je lahko uspešen. Ni vedno lahko, a se vedno znova trudim, da bi mu čim bolj ustregel, prav tako kot se vsi preostali v klubu. Prizadeval si bom, da nas ne bi zapustil niti en igralec. V prvi vrsti zato, ker je Maribor finančno in organizacijsko zelo stabilen, kar je gotovo tudi posledica naše vizije po evropskem neuspehu."

NAJPREJ LOVORIKE, NATO PRODAJA
Če odhodov zares ne bo, bodo navijači gotovo zadovoljni. "Najprej nas zanimajo lovorike, šele potem prodaja. Smo športniki, ki na žalost ali na srečo moramo biti tudi poslovneži. Še zlasti zato, ker je slovenski prostor tako zelo specifičen. Toda v prvi vrsti delamo in zmagujemo za lovorike, ne za prodaje. To je bistvo športa, mar ne? Hvala bogu, da je Maribor, kot sem že dejal, finančno stabilen, in to brez pomoči Božička. Sam si zagotavlja potreben denar in z njim razpolaga, kar je seveda izjemnega pomena," je še povedal Zlatko Zahović.

Članki iz rubrike