jani jugovic coolfotr Svet24.si

Jani je v vtičnico potisnil ključ, malce se je ...

sky-3983433_1920 Dobra karma

Tarot napoved od 19. do 25. 1. 2020: to je teden ...

1_špela grošelj Svet24.si

Zimske počitnice: znani mahajo s plaž in smučišč

hiša, gradnja, nadzor Svet24.si

Kako hitro do gradbenega dovoljenja?

milena miklavčič (11) Dobra karma

"O seksu se prednikom ni niti sanjalo," pravi ...

4_Maja Založnik Njena.si

Slovenska pevka že postala mamica

sabina-mlakar Njena.si

Sabino Mlakar so hospitalizirali

Jure Bohorič
Jure Bohorič
0 19.12.2015 07:30:08

Olimpiji končno uspelo, posel za Elekeja dogovorjen!

Nikola Miljković
Olimpija je hitro našla zamenjavo za Andraža Šporarja, del denarja, ki ga je zaslužila s prodajo prvega strelca PLTS v Basel, je vložila v nakup Blessinga Elekeja. Po več tednih govoric je včeraj je padla odločitev: Nigerijec se seli v Stožice.

Zmaji so tako dobili bitko za enega najobetavnejših napadalcev na tem delu Evrope. Eleke je nase opozoril že v svoji prvi sezoni v Sloveniji, v svoji drugi pa ni več zgolj dobro igral, ampak je začel tudi zabijati gole. Do konca jesenskega dela sezone jih je dosegel dvanajst, kar ga uvršča na drugo mesto lestvice najboljših strelcev.

Koliko jih bo zabil do maja, ko se bo tekmovalno leto 2015/16 zaključilo, kakopak ostaja neznanka, nobenega dvoma pa ni, v katerem dresu bo zabil vsakega naslednjega. Po dopustu se namreč v Novo Gorico ne bo več vrnil. Včeraj so dolga pogajanja obrodila sadove in Olimpija je sklenila tako dogovor s tekmecem iz obmejnega mesta kot tudi s šele 19-letnim nigerijskim napadalcem.Podrobnosti posla še niso povsem znane, klub naj bi jih vsaj delček razkril danes, toda dvomov ni: Olimpija je postavila naslednji rekord. Potem ko je s prodajo Šporarja iztržila 2,8 milijona evrov (še dodaten milijon bo dobila v primeru, da bo Basel v letih 2016 in 2017 švicarski prvak), je presegla vse dozdajšnje slovenske prodaje na tuje. Zdaj je izvedla še najdražji prestop med dvema slovenskima kluboma. No, pa saj je bil rekord že prej v njeni lasti. Če gre verjeti podatkom, ki so na voljo, potem je lani Celju za Miho Zajca plačala 400 tisoč evrov. Prav Celje je Mariboru prodalo Rajka Repa za okoli 350 tisoč evrov, prestop Gregorja Bajdeta spet iz Celja in spet v Maribor naj bi bil vreden 300 tisoč evrov. Zdaj je mastno zaslužila Gorica, po naših informacijah ji je Olimpija za Elekeja, za katerega so se zanimali tudi številni tuji klubi, plačala 800 tisoč evrov.

Če januarja ne bo prišlo do še kakšne prodaje iz Olimpije drugam, bodo imeli Ljubljančani v drugem delu sezone torej v napadu dva Nigerijca. Ezekiel Henty je jeseni zabil osem golov in zbral osem podaj, glede na statistiko bi torej z rojakom moral tvoriti ubijalski dvojec. Dvojec za naslov prvaka? Morda ...

Članki iz rubrike