Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
eč
13.12.2015 13:17:59
Deli članek:

Koren se je vrnil, toda soigralci ga niso kaj prida pogrešali

vszi

Po skoraj dveh mesecih odsotnosti je izkušeni slovenski nogometaš Robert Koren spet okusil slast igranja.

Robert Koren je bil nekoč kapetan slovenske reprezentance, zabil je tudi gol, ki je Sloveniji priigral njeno sploh prvo zmago na svetovnih prvenstvih. Njegova najboljša nogometna leta so že mimo, toda to ne pomeni, da je kopačke že obesil na klin. Že nekaj časa se dokazuje na drugem koncu sveta, natančneje v Avstraliji. Toda tam mu ne gre vse po načrtih, življenje mu grenijo predvsem poškodbe. Markantni nogometaš Melbourne Cityja je v aktualni sezoni za sinje modre odigral vsega tri tekme, skupno je na igrišču preživel borih 169 minut.

Zdaj se je vrnil po poškodbi mečne mišice in na tekmi s klubom Newcastle Jets odigral enaindvajset minut, to je bil njegov prvi nastop po kar dveh mesecih! Toda daleč od tega, da bi ga navijači njegovega kluba kaj prida pogrešali. Dejstvo je namreč, da so se Koroščevi soigralci odlično znašli tudi brez njegove pomoči, predvsem so odlično formo ujeli na zadnjih treh tekmah. V teh 270 minutah so zabeležili tri izdatne zmage, ob katerih so zabili kar štirinajst golov in prejeli zgolj dva!

No, zdaj se je 35-letni nekdanji nogometaš Dravograda, Celja, Lillestrøma, West Bromwich Albiona in Hull Cityja vrnil, in vrnil se je v idealnem trenutku. Naslednja tekma, ki jo bo odigral njegov klub, bo namreč – derbi. In to mestni derbi. Nasprotnik bo Melbourne Victory, ki se tako kot City bori za najvišja mesta na lestvici, gre pa tudi za aktualnega avstralskega prvaka. Ali bo Koren zaigral v prvi enajsterici ali ne, bo zanimivo videti. Že res, da velja za enega od zvezdnikov avstralske lige, toda hkrati je res, da je šlo četi trenerja Johna van 't Schipa, sicer nekdanjega nizozemskega reprezentanta, v zadnjem času odlično od nog tudi brez njega.