Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
13.12.2015 11:28:11
Deli članek:

Pušnik: Nekateri se naj zamislijo nad odnosom do klubskega grba!

Grega Wernig

Kar so gradili celoten prvi del sezone, so nogometaši Olimpije na tekmi s Krškim z ritjo podrli. In strateg zeleno-belih Marijan Pušnik je bil kajpak po dvoboju besen.

Pristaši zmajev so pričakovali lahko delo. Zmaga nad Krškim, ki je krog nazaj s kar 0:6 izgubil v Ljudskem vrtu, bi morala biti rutinska in Olimpija bi morala na zimski premor oditi z vsaj šestimi točkami prednosti. Takšno je bilo razmišljanje zeleno-belih navijačev, toda močno so se ušteli. 

Čeprav je Olimpija povedla z 1:0 in imela skoraj 60 minut igralca več na igrišču, so Krčani kljub igralcu manj uspeli izid ne samo izenačiti, temveč celo obrniti. Za šok Ljubljančanov. 

Strateg Olimpije Marijan Pušnik po obračunu ni mogel skriti svoje jeze. "Poraz v Krškem je nedopusten in šokanten. Kaj takega si po vodstvu in priložnostih, ki smo si jih priigrali, a jih nismo izkoristili, nismo smeli privoščili. Ponavljam: nismo smeli privoščiti! Domači so v nadaljevanju s svojo srčnostjo in borbenostjo nadoknadili številčni primanjkljaj, in to je potrebno priznati – zasluženo zmagali," je dejal. 

Koroški strokovnjak je bil znova nezadovoljen nad egoizmom nekaterih njegovih varovancev: "Brez kakršnegakoli dvoma smo v 2. polčasu igrali obupno slabo. Nepovezano in brez prave energije, kot da ne bi igrali za prvenstvene točke. Po zgodnjem vodstvu sem igralcem ukazal, naj umirijo igro, vendar se je zgodilo ravno nasprotno. Kot da bi Krško imelo za seboj že več sezon nastopanja med najmočnejšimi slovenskimi moštvi, mi pa smo odigrali naivno in lahkomiselno, misleč, da bo zmaga prišla sama od sebe. Kakorkoli že, naj se nekateri zamislijo nad svojim pristopom in odnosom do klubskega grba, ki je bil predvsem v 2. polčasu pod vsako kritiko."

Pušnik je za konec ocenil tudi jesenski del sezone in poudaril, da je zadnji poraz narisal črno piko. "Zelo veliko črno piko. Težko je verjeti, da smo si privoščili tako velik spodrsljaj. Namesto da bi odšli na zaslužen počitek z novo, lepo zmago, in se z dobrimi občutki vrnili na priprave pred nadaljevanjem sezone, bo tako še kar nekaj časa ostal grenak priokus zaradi bolečega poraza v Krškem. Drugače pa moram biti zadovoljen s tistim, kar so fantje pokazali do včeraj. Z napornim in kakovostnim delom na treningih so prišli do zelo visoke ravni, vendar bo potrebno v spomladanskem delu sezone odpraviti ta nihanja, ki se nam dogajajo po nizu dobrih predstav in zmag," je zaključil.