Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
muk
muk
13.12.2015 12:58:47
Deli članek:

Naročil mi je naj zabijem gol. Z levo nogo (video)

Bayern se je dolgo mučil z Ingolstadtom, ki se je izkazal za žilavega tekmeca. Pot do gostujoče mreže so Bavarci našli šele sredi drugega dela, že nekaj minut pred tem pa se je zgodil morda celo najzanimivejši dogodek srečanja, kroga, tedna.

Poteza tedna je pripadla Pepu Guardioli. Ko se je namreč Philipp Lahm pripravljal, da bo izvedel met iz avta, je h kapetanu Bavarcev pristopil trener in mu izročil listič z navodili. Nevsakdanja in na nogometnih igriščih redko videna poteza, Lahm je sicer na prvi pogled deloval precej zbegano, listič je predal še Javiju Martinezu, nogometni svet pa je seveda zanimalo kaj natančno je pisalo na "plonk ceglcu".

Karkoli je že pisalo, vsekakor pa je delovalo. Bayern je prek Lewandowskega kaj hitro povedel, piko na štirinajsti zmagi in naslovu jesenskega prvaka pa je postavil prav - Lahm.

"Trener mi je sporočil naj zabijem gol, če se le da z levo nogo. In ker sem vzoren profesionalec, sem storil prav to. Šalo na stran, na lističu so bila navodila, ki jih ne bi delil z javnostjo, vsi ste pa lahko videli razliko v naši igri pred in potem," je dejal dobro razpoloženi kapetan Bavarcev.