Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tk
tk
24.11.2015 12:13:06
Deli članek:

Kdo je Iličićev nevsakdanji vzornik iz otroških let?

Nikola Miljković

V Italiji Josip Iličić zanimanje v zadnjih dneh zbuja predvsem z razkritjem imena svojega vzornika iz otroških let in s svojimi za mnoge nenavadnim konjičkom.

Tako kot je v pozitivnem pogledu na svoj način poseben slovenski vezist Josip Iličić, je poseben tudi njegov izbor vzornika, ki ga je imel še kot mali nadobudni fantič. Nad njegovim izborom se te dni čudijo na Apeninskem polotoku, prav tako kot tudi nad njegovimi ambicijami po koncu kariere. "Izvajanja prostih strelov sem se učil že kot majhen otrok, za pomoč pa sem uporabljal kar steno," je povedal pri navijačih Fiorentine izjemno priljubljen Iličić in hkrati razkril, da je bil njegov največji otroški vzornik japonski mojster prostih strelov Šunsuke Nakamura, ki je največji pečat v Evropi pustil pri Celticu.

Na vprašanje, kateri so njegovi hobiji izven nogometa, pa je odgovoril: "Avtomobili, ure in kuhanje. In seveda sem nor na modo. Ko bom zaključil z igranjem nogometu, bi takoj sprejel ponudbo družine Della Valle za službo v modni industriji. Imam dobre ideje in znanje."