Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tk
tk
24.11.2015 10:41:26
Deli članek:

Od bedaka do junaka: najprej izključen, nato pomagal poškodovanemu osemletniku

Najprej je bil branilec Brentforda izključen na tekmi, nato pa je skupaj s klubskim zdravnikom priskočil na pomoč osemletnemu fantu.

Še eno od zgodb, ki jih pišeta nogomet in življenje, sta spisala branilec Brentforda Harlee Dean in majhen navijač, ki mu je rešil življenje. Najprej je bil nogometaš bedak tekme z Nottingham Forrestom, ki ga je njegova ekipa sicer dobila, a konca tekme zaradi izključitve ni dočakal. Nato pa je postal junak ljudskih src. Po tekmi se je z vročo glavo sprehajal proti domu, ko je videl, da je osemletnega navijača njegove ekipe zbil avto, malček je ležal na tleh in neutolažljivo jokal. Dean se ni ovbotavljal, temveč je takoj stekel po klubskega zdravnika, ki je fanta oskrbel dokler ni na kraj nesreče prispel rešilec.

Zdravniki so morali fantku razrezati dres, da bi preverili poškodbe, nato pa so ga odpeljali v bližnjo bolnišnico, na srečo pa so ugotovili, da fantek ni utrpel težjih poškodb. "Klub je bil po Tedovi poškodbi res izjemen. Dres, ki ga je dobil za rojstni dan, so morali sicer uničiti, toda v klubu so takoj sporočili, da mu bodo poslali novega, nogometaši pa so sina povabili na trening na druženje," je povedal Tedov oče.