Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
db
db
24.11.2015 10:42:46
Deli članek:

Kapetanu po sporu s Kekom vzeli trak in 10.000 evrov

nk-rijeka.hr

Anasa Sharbinija je zaradi kršenja klubske discipline doletela zajetna kazen.

Rijeka je v soboto v okviru hrvaškega prvenstva gostovala pri Osijeku in iztržila remi (1:1).

Matjaž Kek je svojemu kapetanu Anasu Sharbiniju že pred potjo v Slavonijo sporočil, da srečanja ne bo začel v prvi postavi, kar vezist ni sprejel dobro.

Sharbini je namreč odklonil pot v Osijek in s tem izrazil nezadovoljstvo nad postopanjem nekdanjega slovenskega selektorja, ki ga je v zadnjih dveh mesecih v igro poslal le za 175 minut, čeprav je zabil in asistiral za domačo zmago nad Dinamom (2:1).

Rijeka je v ponedeljek sporočila, da je bil Sharbiniju odvzet kapetanski trak in izrečena najvišja klubska denarna kazen - 10.000 evrov.

HITRO SE JE OPRAVIČIL
Sharbini se je hitro posul s pepelom. "Razumem, da sem naredil veliko napako in se zato vsem opravičujem. To sem naredil v afektu in po mojih dejanjih ni bilo poti nazaj. Sprejemam kazen, ki mi jo je odredil klub in upam, da bom s trudom na treningu spet pridobil zaupanje trenerja in soigralcev ter se z dobrimi na tekmah odkupiti za napako," je Sharbini dejal za klubsko spletno stran.

Sharbini ostaja član reške ekipe in bo Keku na razpolago za naslednje tekme. Do konca jesenskega dela se bo moštvo, ki začasno domuje na Rujevici, v prvenstvu pomerilo z Istro, Interjem, Slavenom in Zagrebom, v pokalu pa z zagrebško Lokomotivo.