Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
24.11.2015 11:23:21
Deli članek:

Juventus s kopico poškodovanih pred obiskom Man Cityja

Reuters

V torek in sredo bodo že na sporedu odločilni boji za mesta v osmini finala nogometne lige prvakov.

Med ekipami z možnostmi za preboj iz skupinskega dela je tudi italijanski Juventus, ki pa zaradi kartona v sredo doma proti Manchester Cityju v tekmi skupine D ne bo mogel računati na Brazilca Hernanesa.

Zadeve so se za 30-letnega brazilskega reprezentanta še dodatno zapletle, po tem ko si je na sobotni prvenstveni tekmi proti Milanu, ki jo je Juventus dobil z 1:0, poškodoval mišico v predelu dimelj. Dodaten pregled z magnetno resonanco je pokazal raztrganino v desnem stegnu, zaradi česar bo moral mirovati vsaj tri tedne, kar pomeni, da belo-črnim ne bo mogel pomagati niti v domačem prvenstvu proti Palermu, Laziu in Fiorentini Josipa Iličića.

OBSEŽEN SEZNAM POŠKODOVANIH
S tem pa še ni konec težav za domačega stratega aktualnih italijanskih prvakov Massimiliana Allegrija, saj si beli glavo tudi s formo Francoza Patricea Evraja, ki je po sobotni tekmi z Milanom tožil za bolečinami v gležnju. Že tako Allegri ne more računati na Samija Khediro, Roberta Pereyro, Kwadwoja Asamoaha in Simoneja Padoina, vprašljiv pa je tudi Urugvajec Martin Caceres.

Juventus bi si sicer s sredino zmago proti Manchester Cityju, ki se je že uvrstil v osmino finala ter bi si z zmago nad italijanskim klubom zagotovil prvo mesto v skupini D, prebil v izločilne boje lige prvakov. Na roko Torinčanom pa bi šel morebiten remi Seville in Borussie Mönchengladbacha.