magnifico Svet24.si

Magnifico še »nikoli ni uničil nobenega ...

poletje, pahljača, vročina Svet24.si

Preprosti triki, kako ohladiti dom, če nimate ...

litijska-stavba Necenzurirano

Naš denar gre za njihove nagrade in jahte. Zato, ...

peter gregorcic ss Reporter.si

Prihaja »nekaj velikega«: Janša bo z ...

doncic slovenija Ekipa24.si

Kraljevsko! Dončić ne skriva navdušenja, ...

Izbira obleke, ki najbrž ni naključna - tudi zaradi barv, ki so ustvarile neko celoto in sporočilo Odkrito.si

Foto zgodba: To najbrž ni bilo naključje

sesko 2 Ekipa24.si

Šešku moramo zdaj pomagati, kot je on pogosto ...

ro
ro
0 19.09.2015 18:46:18

Krhin in soigralci preprečili kronanje Ronalda, poraza pač ne

Grega Wernig
Real je bil v 4. krogu španskega prvenstva z 1:0 boljši od Granade, v dresu katere je slovenski reprezentant igral zelo dobro.

Vse je bilo nared za nov mejnik v zgodovini kraljevega kluba. Za novo poglavje oziroma kronanje Cristiana Ronalda kot najboljšega strelca Reala vseh časov. Potreboval je dva gola, da bi na vrhu lestvice strelcev prehitel Raula, ki se je 323-krat vpisal med strelce. Granada na polnem Santiagu Bernabeu se je zdela pravšnji nasprotnik za praznovanje, toda portugalski zvezdnik je ostal pri 322 zadetkih, skoraj neverjeten pa je podatek, da mu je takšen dosežek uspel na 304 tekmah (Raul 714). Ta številka je veljala do dvoboja proti Reneju Krhinu in soigralcem v četrtem prvenstvenem krogu primere division, zdaj se je povzpela na 305.

Cristiano Ronaldo tokrat namreč ni zatresel mreže, tolaži pa se lahko s spoznanjem, da je njegova ekipa osvojila ves izkupiček. Real je zmagal z 1:0, mož odločitve pa je bil Karim Benzema, ki je v polno zadel v 53. minuti. Uspeh gostiteljev je pričakovan in zaslužen, toda kaj lahko bi se dvoboj razpletel tudi drugače. Gostje so namreč zapravili kar nekaj lepih priložnosti, nogometaši Granade bržčas še dolgo ne bodo dojeli, česa vse jim ni uspelo unovčiti z vsaj enim zadetkom, ki bi lahko vse postavil na glavo. Rene Krhin je zelo dobro odigral vso tekmo, v 80. minuti si je prislužil rumeni karton.

Značke: nogomet, real, krhin, ronaldo

Članki iz rubrike