Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
19.09.2015 18:11:08
Deli članek:

Prva dolenjska točka na Portovalu (video)

Grega Wernig

Nogometaši Krke in Rudarja so se razšli brez zmagovalca in golov.

Novomeščani in Velenjčani so se pomerili še drugič v treh dneh. Potem ko je bil v pokalnem tekmovanju v osmini finala v Velenju boljši Rudar, sta se tokrat ekipi razšli brez zadetkov, kar pomeni, da na lestvici ostajata točkovno izenačeni (10) pri vrhu spodnjega dela. So pa Novomeščani s točko prekinili negativen niz na domačih tleh, doslej v sezoni so namreč vse točke zbrali na gostovanjih. V dvobojih z Rudarjem pa so neporaženi na zadnjih petih prvenstvenih tekmah.

Čeprav so knapi odločneje začeli tekmo in prihajali pred kazenski prostor domačih, pa so ti hitro odgovorili s priložnostmi na drugi strani. Eno lepših je v 14. minuti zapravil Leo Ejup, ki je s prostega strela zatresel vratnico. Že pred tem je isti igralec s strelom z glavo za malo zgrešil cilj. Sedem minut pozneje je moral posredovati domači vratar Miodrag Mitrović, ko je iz prve sprožil Amer Krcić. V dokaj izenačeni predstavi sta si ekipi priigrali še nekaj strelov, a je ostalo pri 0:0.

Grega Wernig
V 50. minuti je z glavo po podaji s prostega strela poskusil Luka Prašnikar, Mitrović pa je dobro posredoval. Sicer je bila igra v tem delu igre bolj raztrgana in posledično brez resnih priložnosti. V 72. minuti pa je vendarle Josip Fuček poskrbel za novo razburjenje, ko je prišel do strela v kazenskem prostoru, David Kašnik pa je žogo odbil pred golovo črto. 


Pet minut pozneje je Klemen Bolha sprožil z roba kazenskega prostora in meril le malce premalo natančno. V 83. minuti je pri Velenjčanih prosti strel dobro izvedel Milan Kocić, toda izvrstno je posredoval Mitrović in tako ohranil mrežo nedotaknjeno za delitev plena.

KRKA - RUDAR 0:0

Novo mesto - Stadion Portoval. 300 gledalcev. Glavni sodnik: Matej Jug (Tolmin).
KRKA: M. Mitrović, Vučkić, Ejup, Marotti, Bogdan, Mojstrovič, Fuček, Gliha (od 64. Perić), Welbeck, Kastrevec (od 74. Novinić), Dangubić (od 78. Marjanović). Trener: Andrej Kastrevec.
RUDAR: Radan, Ihbeisheh, Žitko, Kašnik, Kocič, S. Babić, Bolha, Trifkovič (od 74. Tolimir), M. Babić (od 87. Grbić), Krcić, Prašnikar (od 75. Grgić). Trener: Jernej Javornik.
Rumeni kartoni: Gliha, Kastrevec, Vučkić, Welbeck; Trifković, M. Babić.
Rdeči kartoni: -