Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
19.09.2015 13:35:05
Deli članek:

ZAVRČ – MARIBOR: Lokalne strasti za veliko več

Drago Wernig - TAKA

Poleg derbija v Novi Gorici bo danes zvečer zelo zanimivo tudi v Zavrču, kjer bodo gostovali Mariborčani, lokalni obračun se bo začel ob 19. uri.

Informacija, da Albert Riera še ni pridobil pravice nastopa, je kakopak vplivalo včerajšnje razpoloženje v Zavrču, toda naposled jim seveda ni preostalo drugega, kot da se s tem sprijaznijo in misli v čim večji meri usmerijo v obračun z vijoličastimi, ki bo ob igrišče gotovo znova privabil veliko gledalcev. "Pričakujemo vsaj dva tisoč gledalcev, a seveda upamo, da jih bo še več. Ne smemo zanemariti spoznanja, da je trgatev v polnem razmahu, toda kljub temu verjamem, da si bodo ljudje vzeli čas in prišli na tekmo," je povedal Miran Vuk. "Menim, da smo se organizacijsko ustrezno pripravili, da se bodo gledalci dobro počutili in da bo temu primerno ozračje na stadionu," je pristavila alfa in omega haloškega prvoligaša.


ZABAVA OB TRGATVI IN NOGOMETU
Skalp prvaka je razumljivo najbolj zaželen. "Težko bo, zelo težko, tega se nadvse dobro zavedamo, toda v prvi vrsti si zares želim, da bi doživeli pravi nogometni praznik. Z Mariborom je vedno tako, naj bo tudi tokrat. Naj se občinstvo poleg trgatve zabava še ob dobrem nogometu," pravi Miran Vuk.
Močno domače orožje bo gotovo Veljko Batrović, za katerega se zdi, da iz tedna v teden stopnjuje svojo pripravljenost. "Kar počnemo na treningih, prenašamo tudi na tekme, kar je gotovo izjemnega pomena. Verjamemo, da smo proti Mariboru sposobni iztržiti dober rezultat. Ker verjamemo, da lahko premagamo kogarkoli," je odločen 21-letni Črnogorec.

Tako kot nogometaši Zavrča so bili med tednom v pokalnem tekmovanju uspešni tudi Mariborčani. Vozovnico za četrtfinale so si zagotovili v Tolminu, a kljub prepričljivi zmagi je ostalo tudi nekaj grenkega priokusa. "Lep vtis je pokvarila izključitev Željka Filipovića, ampak zdaj je, kar je. Imamo dovolj igralcev, ki ga lahko zamenjajo in kakovostno odigrajo na tem položaju. Sicer pa je bila pokalna preizkušnja dobrodošla, da nekateri posamezniki poskušajo izboljšati formo in pokažejo, česa so sposobni. Dobil sem veliko koristnih informacij," se je na dvoboj v Posočju ozrl Krunoslav Jurčić, toda v njegovih mislih je zdaj kakopak zgolj in samo obračun v vinorodnih Halozah.

Drago Wernig - TAKA

ZMAGE SO NAJBOLJŠE ZDRAVILO

Tekmec je kakovosten in motiviran. "Gre za ekipo, v kateri je čutiti veliko pozitivne energije, zaznati je ogromno želje. Je tudi v dobrem nizu rezultatov, naši nasprotniki so na zadnjih treh prvenstvenih preizkušnjah dvakrat zmagali in enkrat igrali neodločeno. Gostitelji najbrž imajo veliko željo, da bi nas premagali, vendar tudi mi imamo svoje ambicije. Te so znane, na vsaki tekmi nas zanima zmaga, tako bo tudi v Zavrču," je jasen trener Maribora.

Na dveh dozdajšnjih tekmah se je veselil dveh uspehov, vzdušje v moštvu je temu primerno: "Res je, ozračje je zelo dobro. Govoril sem že o tem, da je čim več zmag najboljše zdravilo za povrnitev samozavesti in pozitivnih vibracij. Začeli smo dobro, prvi vtis je pomemben. Fantje zelo dobro delajo, to me še posebej veseli. Ko je tako in ko so zbrani, hitreje vpijajo vsako novo idejo. Kar kažemo na tekmah, je zelo podobno tistemu, kar počnemo na treningih, in to je tisto, kar me kot trenerja zanima."

 
BILO BI NERESNO
Novi trener je prinesel tudi nov sistem, Mariborčani so se v Novi Gorici predstavili v postavitvi 4-3-3. Bo tako tudi drevi? "Sem trener, ki trenira tisto, kar igramo. Ne bomo menjali sistema iz tedna v teden, to bi bilo neresno. Glede na stanje v ekipi, ki sem ga zaznal ob prihodu, sem ocenil, da moramo uvesti nekatere bolj drastične spremembe. Z namenom malce razburkati celotno ozračje in pozitivnih premikov. Izkazalo se je kot dobro, toda še enkrat bom poudaril, da sistem sam po sebi ni pomemben. Pomembno je, da so prepoznavne posamezne značilnosti v naši igri. Kot so denimo agresivnost, kakovostna posest, takojšnje odvzemanje žoge na mestu, kjer smo jo izgubili in tako naprej. Ali je to v sistemu 4-3-3 ali 4-4-2, kot je Maribor igral prej, ali 4-2-3-1, kot igra večina slovenskih ekip, ni bistvenega pomena," je odvrnil 45-letni hrvaški strokovnjak.

 
TREBA SE BO PRILAGODITI
Igralna površina v Zavrču je specifična. "Rad imam čim večja igrišča, naši igri ustreza širina, ampak vedno se je treba znati prilagoditi razmeram. Takšne, kot bodo za nasprotno ekipo, bodo tudi za nas," pravi Krunoslav Jurčić, ki seveda zelo dobro ve, da haloška obramba na zadnjih preizkušnjah deluje zelo dobro: "Ne gre le za obrambo, to je zasluga celotne ekipe. Kot sem že povedal, ekipo odlikuje ogromno energije, ki te zaznamuje. Igra v obrambi je odvisna od karakterja, volje, želje, vse to Zavrč trenutno ima. Mi se bomo potrudili razbiti uspešen niz tekmecev, dali bomo vse od sebe."

Že na tretji zaporedni gostujoči tekmi se obeta velik obisk. V Novi Gorici že leta in leta ni bilo toliko gledalcev, kar velja tudi za Tolmin, v Zavrču se jih bo prav tako zbralo sposobno število. "Mislim, da je to povsem normalno, ko prihaja Maribor, ki je največje ime slovenskega nogometa. Razumljivo je, da ekipa, ki je bila tako uspešna v Evropi in ima dolga leta primat na domačem prizorišču, vzbudi veliko zanimanja, poleg tega prihajamo k moštvom, ki so v pozitivnem nizu, kar prav tako vpliva na obisk," je še povedal Krunoslav Jurčić.