Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
il
il
19.09.2015 14:08:39
Deli članek:

KRKA - RUDAR: Povsem drugačna od sredine

Grega Wernig

Sobotni spored 1. SNL bodo začeli Novomeščani in Velenjčani, tekma pa Portovalu se bo začela ob 16. uri.

Novomeščani in Velenjčani se po devetih krogih lahko pohvalijo z enakim izkupičkom, oboji so zbrali dve zmagi, tri remije in štiri poraze, kar zadostuje za šesto in sedmo mesto na prvenstveni lestvici, zaradi boljše gol razlike so knapi uvrščeni pred farmacevte. Zanimivo je, da bo to njihov tretji medsebojni obračun v letošnji sezoni, drugi v štirih dneh in prvi na stadionu Portoval. V uvodnem krogu je v Velenju Krka zmagala z 1:0, v sredo pa so bili v drugem krogu pokalnega tekmovanja uspešnejši Velenjčani, ki so po tekmečevem vodstvu z 2:0 rezultat uspeli obrniti v svojo korist in si z rezultatom 3:2 izboriti napredovanje v četrtfinale, v katerem jih v drugi polovici oktobra čakata tekmi z Mariborom.

Dolenjski prvoligaš je brez zmage pet krogov, poleg tega v štirih nastopih pred svojim občinstvom sploh še ni vknjižil točke. Zadnja, ki se je zmagoslavno poslovila od Novega mesta, je bila prejšnji konec tedna Olimpija. Čeprav so tisto srečanje izgubili (1:3), krkaši nikakor niso razočarali. Trener Andrej Kastrevec celo meni, da bi se tekma lahko obrnila drugače, če bi njegovi fantje izkoristili kakšno od priložnosti, ki so si jih priigrali, nato pa je pogled usmeril proti današnji preizkušnji: "Na Rudarja smo se taktično dobro pripravili. Sredin pokalni dvoboj smo odigrali z mešano zasedbo, a videli njihove dobre strani in slabosti. Upam, da bomo izkoristili naše pluse in njihove minuse ter končno zmagali na Portovalu." Ob tem se je precej konkretno dotaknil še največje težave, ki v zadnjem času pesti njegovo moštvo: "Dobivamo preveč zadetkov, do katerih prihaja iz individualnih napak. To bomo skušali zmanjšati na minimum. Prepričan sem, da bomo proti Rudarju zabili gol ali dva. Vprašanje je samo, kako bomo delovali v ožji obrambi oziroma v fazi branjenja, saj je zelo težko zmagati, če prejmeš dva ali tri zadetke." Veseli pa ga, da fantje iz tekme v tekmo dokazujejo, da so konkurenčni. "Odločajo malenkosti, individualna kvaliteta v danem trenutku. Tudi proti Olimpiji smo odigrali konkurenčno, in to je naša podlaga oziroma vodilo za naprej. Fantje imajo še veliko prostora za napredek."

VERJAMEJO VASE
Na drugi strani so se Velenjčani hitro pobrali po »petardi« v Ljubljani, najprej so v šaleško-savinjskem derbiju kar s 4:0 odpravili Celjane, nato pa je sledil še prej omenjeni pokalni uspeh proti Krki. Seveda si vsi v velenjskem taboru želijo, da bi uspešen niz trajal čim dlje. "Tekme spet nismo najbolje začeli, tako kot že nekaj prejšnjih preizkušenj v prvenstvu. Prebudili smo se šele po drugem prejetem zadetku," se je sredinega obračuna z današnjim tekmecem spomnil Jaka Ihbeisheh. "Verjamemo vase in v svoje kvalitete, zato smo tudi ves čas verjeli v preobrat. Res smo dobra 'klapa', in ko si pomagamo na igrišču, je vse skupaj še toliko lažje. Želje v pokalu so najvišje, to seveda pomeni osvojitev lovorike. Zdaj je pred nami nova tekma s Krko, ki bo povsem drugačna od te. Maksimalno resen pristop je vodilo do nove zmage," je v optimističnem tonu zaključil 29-letni palestinski reprezentančni branilec.