Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
jb
jb
03.04.2015 09:53:33
Deli članek:

Aljaž Struna: Ključni korak do raja

vszi

Kot edini tujec v ekipi je Aljaž Struna prispeval svoj delež k verjetno odločilni zmagi Carpija.

Ta je zdaj streljal od italijanske nogometne elite. In od zaključka ene najlepših zgodb o uspehu.

Carpi, klub iz istoimenskega mesta z manj kot sto tisoč prebivalci, je še pred šestimi leti "životaril" v amaterskem nogometu. Nakar se je začel meteorski vzpon, ki bo letos kronan z zgodovinskim podvigom: prebojem v serie A.

Potem ko so Struna in soigralci v sredo doma kar s 3:0 premagali drugouvrščeno Bologno, so svojo prednost povečali že na zajetnih 12 točk. In ker je do konca le še osem krogov in ker Carpi igra v res dobri formi, dvomov bolj ali manj ni več.

Zato so si navijači po izjemni zmagi tudi dali duška; nekateri so slavili do jutranjih ur. Nogometaši si tega jasno še niso smeli privoščiti, a evforija se že bliža vrelišču. Ob tem je zanimivo nekaj, kar nam je nedolgo tega v pogovoru zaupal Struna: "Naš glavni cilj pred sezono je bil obstanek med drugoligaško konkurenco. Na ogorčen boj sem se pripravljal tudi sam, a mi je zdaj precej bolj prijetno." Ni kaj, močno so se ušteli pri postavljanju ciljev ...

vszi
Toda za Pirančana bo prva sezona pri Carpiju tudi njegova zadnja. Nedolgo tega je podpisal novo pogodbo s Palermom, kar verjetno pomeni, da se po koncu bojev v serie B vrača na Sicilijo. Torej se bo z zdajšnjimi soigralci bolj ali manj srečeval le še na italijanskihprvoligaških zelenicah.