Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
02.04.2015 21:15:45
Deli članek:

Danes ima vse, nekoč ni imel niti tuša (video)

Reuters

Cristiano Ronaldo danes sodi med najbogatejše športnike na svetu, včasih pa je bilo njegovo življenje precej drugačno.

Najboljši nogometaš na svetu Cristiano Ronaldo je brez dvoma izjemen nogometaš, mnoge pa moti njegova samovšečnost in razsipnost. V garaži se bohoti kar nekaj precej dragih jeklenih konjičkov, odprl je celo svoj lastni muzej, je velik ljubitelj dragocenih ur, ...

Toda na začetku Portugalčeve športne poti, je bilo njegovo življenje precej drugačno. To je pred kratkim razkrila portugalska televizija, ki je predvajala dokumentarni film o Cristianu Ronaldu. V njem so prikazali v kakšnih razmerah je živel kot šestnajstletni nogometaš Sportinga. Med drugim je stanoval v majhni sobi z dvema posteljama, imela pa ni niti tuš kabine. Od kluba je dobival 300 evrov mesečne štipendije, ki jo je dajal mami, ona pa mu je nekaj denarja vrnila za žepnino.

Na treninge se je vozil z metrojem, njegovo življenje pa se je počasi začelo spreminjati, ko se je leta 2003 preselil v Manchester, k Unitedu. Tam je njegova zgodba o uspehu dobila povsem novo dimenzijo, vrhunec pa dosegla v času, ko je prestopil k madridskemu Realu.

Zdaj velja za enega najbogatejših športnikov na svetu, z zasluženim denarjem pa si lahko izpolne marsikatero željo, o kateri je kot najstnik lahko le sanjal.