Šolta Svet24.si

Foto: Na priljubljenem hrvaškem otoku z dodatnimi...

Vladivostok Svet24.si

V Vladivostoku aretirali ameriškega vojaka, tja ...

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Šepet metulja, premiera (4) Njena.si

Kakšno vlogo ima v seriji Skrito v raju Alex ...

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

rb
rb
0 03.04.2015 08:27:51

RADOMLJE - DOMŽALE: V glavah še nič izgubljeno

Nikola Miljković
Po reprezentančnem premoru bodo odslej znova v ospredju boji za točke, velikonočni 26. krog se bo začel danes ob 19. uri ob Kamniški Bistrici, kjer se bo zgodil tretji občinski obračun v tej sezoni.

V vlogi gostiteljev so tokrat Radomljani, v vlogi favoritov pa kakopak Domžalčani, ki verjamejo, da bi lahko ob pomoči eksplozije lokalnih strasti naposled ujeli želeni spomladanski ritem, a tudi zadnjeuvrščena ekipa na lestvici ima svoje načrte.

Nogometaši Radomelj so morali v dozdajšnjem delu prvenstva dvakrat priznati premoč Domžalčanom. Tudi tokrat se takšen scenarij zdi najbolj verjeten, toda to nikakor ne pomeni, da so varovanci trenerja Dejana Djuranovića brez možnosti. Njihova spomladanska podoba je obetavnejša od jesenske, kar potrjujejo tudi trenerjeve besede: "V primerjavi s prvim delom prvenstva smo naredili pozitivni premik. V obrambi smo bolj agresivni, čvrsti, organizirani. Ekipa je dokaj stabilna, a še vedno nam manjka konkretnost v napadu. Če želimo osvajati točke, moramo to seveda izboljšati."

Morda že drevi. "Ne glede na kadrovske spremembe v zadnjem prestopnem roku in težave, s katerimi se ubadajo na začetku pomladi, so Domžalčani seveda favoriti, povrhu bodo gostje na svojem igrišču. Toda če bodo fantje sproščeni in ambiciozni, bomo trd oreh. Vsekakor bomo iskali poti do pozitivnega rezultata," pravi Dejan Djuranović, ki na voljo ne bo imel kaznovanega Aleksandra Zukića ter Tadeja Remsa in Gorana Vuka. Slednja imata status posojenih igralcev Domžal in v skladu z dogovorom med kluboma nimata pravice nastopa, zato pa to ne velja za Jureta Balkovca.

Če bodo fantje sproščeni in ambiciozni, bomo trd oreh. Vsekakor bomo iskali poti do pozitivnega rezultata.

Eno od najmočnejših orožij bo gotovo Enis Đurković: "Vemo, da so Domžale zelo disciplinirana ekipa. Naše realne možnosti za obstanek so majhne, a borili se bomo do konca, saj v naših glavah ni še nič izgubljenega. Glede na lestvico naj to ne bi bil derbi, a sosedski obračuni so vedno nekaj posebnega, to gotovo velja tudi za današnjega. Moramo biti disciplinirani, tako kot smo bili na preteklih preizkušnjah, ob dobrem dnevu lahko osvojimo tudi kakšno točko. V dvoboj bomo krenili s pozitivnim razmišljanjem, samozavestno."

djuranovic (obrez) nm
Nikola Miljković

Tudi Domžalčani se ne bodo predstavili v popolni zasedbi. Zeni Husmani, Dejan Milić, Veljko Simić in Aladin Šišić so poškodovani, Jorrin John se po obveznostih v reprezentanci Antigve in Barbude do včerajšnjega popoldneva še ni vrnil v klub. Luka Elsner bo najbolj pogrešal Simića in Šišića. "Gre za igralca, ki s krilnega položaja 'napadata' globino in s svojo hitrostjo prinašata neposredno nevarnost za nasprotnikova vrata. To je minus, saj je takšen profil igralca pomemben za vsako ekipo. Kljub temu imamo velik izbor primernih igralcev, ki nasprotnika ne bodo strli s hitrostjo, ampak s svojim tehničnim znanjem in kombinatoriko. Proti Radomljam bosta ta dva elementa bolj pomembna kot hitrost," je povedal trener dvakratnih prvakov in v pričakovanju drevišnjega dvoboja pristavil:

Gre za eno od tekem, na kateri je vse odvisno od nas. Odločala bo kakovost, ki jo bomo sposobni pokazati na igrišču.

"Radomlje so na področju organizacije v obrambi močno napredovale, kar so dokazale na večini tekem v spomladanskem delu. Večje število igralcev stoji za žogo, linije so bolj kompaktne, težje jih je prebiti. O tem govorijo tudi rezultati, ki so jih dosegli na našem igrišču. Velenjčani so si polomili zobe, tudi Celjani so se mučili ... Vsi si želimo, da bi, ne glede na način, zmagali, a prepričan sem, da ne bo enostavno. Gre za eno od tekem, na kateri je vse odvisno od nas. Odločala bo kakovost, ki jo bomo sposobni pokazati na igrišču."

Članki iz rubrike