Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
15.01.2015 13:12:48
Deli članek:

Kot nekoč Wenger in Lineker

Drago Wernig - TAKA

Dvomov, kje bo kariero nadaljeval Milivoje Novaković, skorajda ni več.

O Milivoju Novakoviću se v zadnjih tednih ni govorilo veliko, a to ne pomeni, da je bilo izkušenemu Ljubljančanu dolgčas. Še zlasti ne. Daleč stran od oči javnosti si je iskal novega delodajalca in ga, kot vse kaže, tudi našel. Za Shimizu S-Pulse ne bo več igral, čeprav so ga tam želeli zadržati, kar ne čudi, bil je namreč najboljši strelec kluba v letu 2014. Bo pa kljub temu ostal na Japonskem.

Več ali manj je že dogovorjen s klubom Nagoya Grampus Eight, ki sodi med najboljše, največje in najbolj priljubljene na Japonskem. Že res, da je bila Nagoya lani le enajsta v elitni J.League, je bil pa v preteklosti enkrat prvak, dvakrat zmagovalec cesarjevega pokala in dvakrat tudi najboljši v superpokalu. Je pa tudi eden le štirih, ki nikdar še niso izpadli iz J.League.

Še večjo slavo so klubu, ki je v lasti Toyote, dali številni znani obrazi, ki so si v preteklosti služili kruh pri Nagoyi. Na trenerski klopi so recimo v preteklosti sedeli Arsene Wenger, Carlos Queiroz, Dragan Stojković in tudi Zdenko Verdenik, kot nogometaš pa se je recimo pri Nagoyi dokazoval tudi sloviti angleški golgeter Gary Lineker.

Zdaj bo za gole na stadionu Toyota za 45 tisoč ljudi očitno zadolžen Novaković, za 35-letnika bo to tretji japonski klub. Najprej je igral za Omiyo Ardijo, potem kot rečeno še za Shimizu S-Pulse. V preteklosti je najboljše predstave kazal pri Kölnu, kot član Litexa je bil najboljši strelec bolgarskega prvenstva. V preteklih tednih se je veliko govorilo o tem, da naj bi si Novaković spet iskal klub v Evropi, a očitno bo še vsaj eno leto ostal na Japonskem.