IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

Hana Huljić in Petar Grašo 1 Njena.si

Petar Grašo bo že drugič postal očka

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Robert Balantič
Robert Balantič
0 15.01.2015 11:58:33

S Črnigojem tvegamo

Arsen Perić
Rumeno-modri bodo danes odigrali prvo prijateljsko tekmo po začetku priprav. Na Bonifiko prihajajo nogometaši Rijeke, ki jih s sklopi vodi nekdanji selektor slovenske reprezentance. Kakšna bo nadaljnja usoda koprskega dragulja?

Koprčani se že lep čas pripravljajo na drugi del sezone. Varovanci trenerja Alena Ščulca, ki mu pri delu zdaj tudi uradno pomaga Alfred Jermaniš, se potijo v domačem okolju in tako bo ostalo tudi vse do začetka spomladanskih izzivov, kar je nekaj povsem razumljivega. Kanarčki imajo na Bonifiki in v okolici na voljo odlične pogoje, ki jim jih marsikdo zavida, in kakopak jih nameravajo čim bolje unovčiti.

Zadnja kadrovska sprememba se je zgodila pred dnevi, ko se je vodstvo kluba dogovorilo za sporazumno prekinitev sodelovanja z Urbanom Žibertom, ki bi mu poleti potekla pogodba. Ker nove ni želel podpisati, sta se obe strani strinjali, da je predčasno slovo najbolj razumna rešitev, zasavski vezist bo kariero nadaljeval v dresu italijanskega tretjeligaškega kluba Reggina. Negotova ostaja nadaljnja usoda Mihe Gregoriča, ki se še vedno mudi na preizkušnji v Kazahstanu.

Najbolj vznemirljiva vprašanja pa gotovo ostajajo povezana z Domnom Črnigojem. Za zdaj je še vedno v Kopru, toda dejstvo je, da si nihče ne upa trditi, da bo tudi spomladi igral v koprskem dresu. Možnost selitve v nemško bundesligo ostaja odprta in bržkone bo tako ostalo vse do konca prestopnega roka.

Kot je znano, na Obali za predčasni odhod 19-letnega dragulja zahtevajo nič več in nič manj kot dva milijona evrov. "Z namenom. Ker vemo, da je izjemen potencial, ki bo prej ali slej zaigral v velikem evropskem klubu, poleg tega smo v položaju, ko si s tako visoko odškodnino lahko privoščimo nekaj tveganja. Njegova prodaja takoj in zdaj namreč nikakor ni nujno zlo," je pojasnil predsednik Ante Guberac. Nova oziroma stara obraza sta za zdaj povratnika Vasja Simčič in Ante Tomić, zdaj si v Kopru nadvse prizadevajo, da bi se okrepili še s kakovostnim napadalcem, ki hkrati premore dovolj izkušenj.

DANES S KEKOVO RIJEKO
Sicer pa koprski nogometaši danes prihajajo v obdobje, ko jih ob vsakodnevnih treningih čakajo tudi prijateljske tekme. Za uvod so poskrbeli za atraktivnega gosta. Na Bonifiko prihaja Rijeka, ki ji s klopi poveljuje Matjaž Kek, barve hrvaškega prvoligaša branita tudi Goran Cvijanović in Miral Samardžič. Slovensko-hrvaški dvoboj se bo začel ob 17. uri, vstopnina je osem evrov, lastniki letnih abonmajev imajo vstop prost.

821-12-kek gw
Grega Wernig

Zasedba s Kantride je sicer pred nadaljevanjem sezone ostala brez najboljšega strelca Andreja Kramarića, ki se bo v premier ligi preizkusil v dresu Leicester Cityja, čez noč pa je mariborski strokovnjak popolnoma nepričakovano ostal brez Mata Jajala. Nekdanji soigralec Miša Brečka pri Kölnu si je med pripravami v Rovinju privoščil veliko neumnost. Sredi noči je zapustil hotel in odpotoval neznano kam.

"Nič ne vemo. Povedal je, da ima ponudbo, ni pa povedal imena kluba. V zvezi z njim z nami nihče ni vzpostavil stika," je dejal športni direktor Rijeke Srećko Juričić, nakar je nekdanji trener Gorice v kritičnem tonu pristavil: "Takšno vedenje je za profesionalca povsem nedopustno. Ne bomo dovolili, da se nekdo, ki ima z nami podpisano pogodbo, obnaša na takšen način. Pogodbeno je z nami vezan še za dve leti in pol, za nameček nima nobene klavzule, ki bi mu dovoljevala kaj takšnega."

S SLOVANOM DVE TEKMI
Kanarčki bodo niz pripravljalnih dvobojev nadaljevali 21. januarja, ko se bodo pomerili s kranjskim Triglavom, tri dni pozneje bo na nasprotni strani še drugoligaš iz Šenčurja, 27. januarja bo na Bonifiki gostovala beograjska Crvena zvezda, zadnji dan tega meseca še splitski Hajduk

Kdo bo preizkušal Ščulčeve nogometaše 4. februarja, še ni znano, zato pa se bo šest dni zatem na Obali predstavil še slovaški prvak Slovan, ki je po prvem delu prvenstva na petem mestu na lestvici. Ob tem je zanimivo, da bodo Koprčani z zasedbo iz Bratislave odigrali dva dvoboja, pomerili se bosta ekipi A in B.

Članki iz rubrike