Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
eč
15.01.2015 12:04:22
Deli članek:

Ne, ne, ne in še enkrat več ne!

Profimedia

Fiorentina ga želi na vsak način prepričati v prestop v Bologno, toda Josip Iličić je trmast kot pravi Gorenjec.

V Firencah se je skuhala čisto prava nogometna čorba, katere glavna sestavina je Josip Iličić. Slovenski nogometaš nima prave prihodnosti pri Fiorentini, na stadionu Artemio Franchi so ga dokončno prečrtali. Razlogov za to je več: recimo spor z navijači. Pa tudi dejstvo, da po prestopu iz Palerma nikakor ni uspel ujeti forme, s katero je navduševal ob koncu pustolovščine na Siciliji. Dobro, bodo šli pač narazen, nič hudega; ne trajajo vse ljubezni večno. A kaj, ko se je pri tem neverjetno zapletlo.

Čeprav je v preteklih tednih zanimanje za Iličića pokazalo kar nekaj klubov (omenjalo se je Milan, Torino, Sampdorio in še koga), je Fiorentina na koncu dogovor sklenila z Bologno. Ki – in to je zelo pomembno – igra v drugi ligi. Tja pa Iličića preprosto ne vleče. Vodstvo vijoličastih ga je v preteklih dneh želelo na vse možne načine prepričati, naj vendarle pristane na selitev k nekdanjemu klubu Reneja Krhina. Njim bi bilo to po godu: Iličić ne bi okrepil tekmeca iz serie A, s posodo bi sprva zaslužili okrogel milijon evrov, poleti pa nato še vsaj pet dodatnih, če bi ga Bologna dokončno odkupila. Toda Kranjčan je čisto pravi Gorenjec – drži se ga takšna trma, da ga ni mogoče premakniti niti za milimeter.

Ne, ne, ne in še enkrat več ne. To je odgovor, ki ga je Iličić ponovil nadrejenim vsakič, ko so prišli do njega v želji, da bi ga prepričali v selitev k Bologni. Skratka, saga še zdaleč ni končana, za vse vpletene pa je dobro vsaj to, da je do konca zimskega prestopnega roka še nekaj časa. A če bo Fiorentina vztrajala pri Bologni, bo več kot očitno težko dosegla svoje.