Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
06.10.2014 08:57:21
Deli članek:

Slave skočil z dna, sedmi Berićev gol

lierse.com

Za nekaterimi slovenskimi legionarji je uspešen konec tedna.

Slaviša Stojanović si boljšega odhoda na reprezentančni premor ne bi mogel želeti. Z Liersom je ostal neporažen še na tretji tekmi zapored, dobil je derbi najslabših v ligi in skočil z zadnjega mesta na lestvici belgijskega prvenstva.

Pri Liersu je gostoval Zulte-Waregem, ki je še v pretekli sezoni z Mariborom igral v ligi Europa, sicer povedel, a vseeno izgubil z 1:3. Stojanovićevi varovanci so si po neodločenem prvem polčasu (1:1) zmago priigrali v drugem, ko sta zadela Eric Matoukou in Zizo. "Nismo začeli dobro, tekmec je imel uvodoma preveč prostora. Na srečo smo izenačili še v prvem polčasu, v drugem pa nato spremenili nekatere stvari. Bili smo bolj agresivni na sredini igrišča, bolj konkretni. Naporno in zahtevno je bilo vse do konca, dejstvo pa je, da nam je Zulte z dvema izključitvama olajšal nalogo," je po svoji prvi ligaški zmagi v Belgiji zadovoljen dejal Stojanović.

ČAVUŠEVIĆ ZAČEL PREOBRAT
Basel je sredi preteklega tedna v ligi prvakov dosegel senzacionalno zmago, potem ko je na kolena spravil Liverpool, nato pa čez nekaj dni v domačem prvenstvu stopil na mino. Podstavil mu jo je St. Gallen, ki je v AFG Areni pred 16.366 gledalci z 2:1 premagal do tokratnega kroga vodilni klub švicarske lige. Gostje so še deset minut pred koncem vodili, nato je preobrat s četrtim ligaškim golom v sezoni začel slovenski napadalec Džengis Čavušević.

Četrto zaporedno zmago St. Gallna je nato v 93. minuti potrdil Kosovec Albert Bunjaku. Zanimivo, časnik Blick je Slovenca imenoval za igralca tekme, čeprav je v igro prišel šele v 60. minuti. A to je bilo za gol, prečko in predvsem zmedo v obrambi gostov, ki jo je povzročil s svojo dobro predstavo. Še dobro, da ga ni v slovenski reprezentanci, so si nekateri oddahnili nekaj dni pred gostovanjem Švice v Čavuševićevi rodni domovini …

LEEDS SE JE REŠIL PORAZA, TODA MILANIČ ŠE NAPREJ BREZ ZMAGE
Italijanski branilec Giuseppe Bellusci je poskrbel, da se slovenski strokovnjak Darko Milaniču ni podpisal pod poraz na lokalnem derbiju. Leeds United in Sheffield Wednesday sta se razšla z remijem 1:1, a to pomeni, da je Primorec po treh tekmah v Angliji še brez zmage. Tokrat je imel kljub večjemu številu priigranih priložnosti tudi nekaj sreče, Bellusci je namreč zadel šele deset minut pred koncem. "Imeli smo dovolj priložnosti za to, da bi lahko zmagali," je potarnal Milanič in dodal: "Vratar gostov je bil res dober. Ko je nekdo tako razigran, je težko."

Nekdanji trener Maribora in graškega Sturma bo imel zdaj nekaj več časa za to, da se bo res do potankosti spoznal s svojimi novimi varovanci. Zaradi reprezentančnega premora bodo počivali tudi klubi v drugi angleški ligi, Leeds United bo tako na delu vnovič šele 17. oktobra, ko bo gostoval pri Rotherham Unitedu.

BERIĆEV SEDMI GOL
Robert Berić v dresu Rapida še naprej blesti. Dunajčani so v 11. krogu avstrijskega prvenstva gostovali v Riedu in zmagali z 2:1, napadalec iz Krškega je v 52. minuti izničil prednost gostiteljev in se veselil že svojega sedmega gola v zeleno-belem dresu kluba iz avstrijske prestolnice.