Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Balantič
Robert Balantič
06.10.2014 08:42:18
Deli članek:

Peklenska nevarnost

Grega Wernig

Vsi nogometaši Olimpije si za izvedbo v Ljudskem vrtu zaslužijo pohvale, toda enega varovanca Darka Karapetrovića je vendarle treba izpostaviti. Napadalca v dresu številka 10.

Andraž Šporar je najboljši igralec Olimpije. O tem ni nobenega dvoma, njegove sposobnosti so vsem zelo dobro znane, v sobotnem večeru jih je razkril v vsej svoji razkošnosti. V hipu je bilo jasno, da gre za izvrstnega igralca. Po dotiku oziroma sprejemu žoge, prodornosti, odzivnosti v posameznih situacijah, načinu razmišljanja, hitrosti ...

Dvajsetletni mladenič ima nekaj več. Dodano vrednost. V Ljudskem vrtu je blestel kot že dolgo ne, v sobotnem večeru je bržkone odigral življenjsko partijo. Poskrbel je tudi za najlepši trenutek dvoboja. O voleju za 0:2 po podaji Mihe Zajca in nezbranosti Marka Šulerja se bo še dolgo govorilo. In njegovem veselju v slogu Maria Balotellija po doseženem golu. Kličete ga lahko tudi Šporotelli ... Prav tako se bo razpravljalo še o nekaterih drugih potezah. Bil je peklenska nevarnost za Jasmina Handanovića, vijoličasti branilci niso našli načina, kako ga zaustaviti.

Drži, da bi ga lahko označili tudi za tragično osebnost derbija. Če bi v 56. minuti realiziral stoodstotno priložnost ali v najslabšem primeru ob nekaj preračunljivosti izsilil izključitev Marka Šulerja, bi bilo zgodbe najbrž konec, vendar to nikakor ne spremeni spoznanja, da je talent, kakršnih ni veliko. Velika dragocenost slovenskega nogometa. Biser, ki mu velja posvetiti potrebno pozornost. Na vseh ravneh!