Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
06.10.2014 08:34:10
Deli članek:

Na Ptuju začetek odštevanja

Nikola Miljković

Danes se bo zbrala slovenska nogometna reprezentanca, ki jo v četrtek čaka izjemno pomembna tekma s Švico.

Na Ptuju je bila nekoč standardna reprezentančna baza, predvsem v času največjih uspehov Matjaža Keka. Potem ko so zrasle Stožice in ko se je zdajšnji trener Rijeke poslovil, se je spremenilo tudi to. Srečko Katanec se precej bolje počuti na Brdu pri Kranju, toda zdaj se reprezentanca vendarle spet vrača na Štajersko. Danes ob 13.30 se bodo igralci zbrali na Ptuju, nato bodo trenirali tudi v Kidričevem, nakar jih v četrtek ob 20.45 čaka tekma v Mariboru. V Ljudskem vrtu bo gostovala Švica, Slovenija pa nujno potrebuje dober rezultat, potem ko je v prvem krogu kvalifikacij za Euro 2016 presenetljivo izgubila na gostovanju v Estoniji.

"Švico dobro poznamo. Zavedam se, kje igrajo določeni nogometaši, seveda pa tudi vem, kako se jim bomo zoperstavili. Postavo imam že v mislih, čeprav je ne nameravam še izdati. Nimamo česa izgubiti, moramo pa biti agresivni, borbeni in brez strahu. Pričakujem zanimivo tekmo," pravi Ljubljančan in dodaja: "Potrebno je vedeti, da se bodo Švicarji obnašali proti nam drugače, kot so se proti Angležem. Podobno velja za nas. Tudi Švicarji in Angleži niso nezemljani oziroma tako superiorni, kot jih javnost prikazuje. Po drugi strani je vrednost manj odmevnih reprezentanc pogosto podcenjena."

KDO NAMESTO STEVANOVIĆA, SAMARDŽIĆA?
Katanec je v preteklem tednu največ prahu dvignil z odločitvijo, da se bo vsaj začasno odpovedal Josipu Iličiću. Nogometaš Fiorentine je to menda sprejel zelo slabo, razburjen se je oglasil celo njegov agent Amir Ružnić. Kar se je zgodilo, se seveda je, Gorenjca zagotovo ne bo. A to ne spremeni dejstva, da Slovenija krvavo potrebuje točke, doseči pa jih bo seveda morala s kadrom, ki je na voljo.

Veseli, da večjih težav s poškodbami Katanec nima, bo moral pa na nekaj treningih pred tekmo najti odgovor na vprašanje, kdo bo v vezni liniji na položaju defenzivnega vezista zamenjal Daliborja Stevanovića. Domžalčan je bil v Talinu izključen, zato bo v četrtek le opazovalec s strani. Katanec ima seveda na voljo kar nekaj rešitev, enako velja za obrambo, kjer ne bo poškodovanega Mirala Samardžića.