Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
il
il
10.08.2014 11:22:52
Deli članek:

Pečnik z zmago v novo sezono

Grega Wernig

Nogometaši Crvene zvezde so z zmago začeli novo sezono srbskega prvenstva. Rdeče-beli so bili z 2:0 boljši od Radničkega iz Niša.

Crvena zvezda je po šestih sušnih letih maja vendarle prišla do tako želenega naslova državnega prvaka. Vendar pa je prišlo pred začetkom nove sezone zaradi denarnih težav v klubu do precejšnjih sprememb, med drugim so ga zapustili trener Slaviša Stojanović, njegov pomočnik Miloš Kostić in branilec Dejan Kelhar, tako da je na Marakani od Slovencev ostal le Nejc Pečnik.

Osemindvajsetletni Dravograjčan je dvoboj z Radničkim pred 22 tisoč gledalci začel v udarni enajsterici rdeče-belih in na igrišču ostal do 67. minute. Pečnik je nekajkrat resno ogrozil gostujočega vratarja Filipovića, a se med strelce ni vpisal.

Za aktualnega srbskega prvaka je oba zadetka v končnici prvega polčasa dosegel kapetan Nenad Milijaš. Vendar pa je danes postalo jasno, da se 31-letni Milijaš poslavlja od rdeče-belih.

Kariero bo nadaljeval v turškem drugoligašu Manisasporju. Z novimi delodajalci se je dogovoril, da bo Crveno zvezdo zapustil po tekmi 3. kroga z Vojvodino, ki se bo v Novem Sadu igrala 23. avgusta.