Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
il
il
10.08.2014 10:32:07
Deli članek:

Arsenalovi navijači so neumni

Wikipedia

Vezist Manchester Cityja Samir Nasri se je odzval na žaljivke Arsenalovih navijačev, ki so ga označili za navadnega plačanca. Obenem je tudi povedal, da gre v reprezentančni pokoj.

Med navijači Manchester Cityja in Arsenala se stopnjuje vročica pred današnjim superpokalnim dvobojem (Community Shield). Privrženci topničarjev so si za glavno tarčo za zbadanje izbrali svojega nekdanjega ljubljenca Samirja Nasrija in ga označili za plačanca.

Po njihovem mnenju si je ta naziv zaslužil, ker je pred tremi leti iz Arsenala prestopil k Cityju, mnogi pa so prepričani, da je to storil zaradi denarja. Ampak 27-letni Francoz se brani, da je k Cityju odšel, da bi naredil korak naprej v svoji karieri. "Mislim, da so te žaljivke neumne. Jaz nisem navijač Arsenala in nisem iz Londona. Če povem po pravici, igralci gledamo samo na to, kaj je najbolje za našo kariero," se brani Nasri.

"Ko je City izrazil zanimanje, je bila najboljša stvar zame, da sprejmem njegovo ponudbo. Odkar sem prišel, sem z njim osvojil štiri lovorike, moje življenje je boljše. Res sem zadovoljen tukaj. Če navijači tega ne morejo sprejeti, je to slabo za njih. Sam ne želim delati težav zaradi tega. Oni delajo, kar delajo, in obožujejo svoj klub. Mislijo, da sem izdajalec, da sem jih izdal, ampak temu ni tako," je hitel razlagati Nasri, in dodal: "Nisem tak, želim samo tisto, kar je najboljše zame. Nekaj podobnega so naredili tudi Bacary Sagna, Emmanuel Adebayor in Kolo Toure. Za navijače je edini razlog za odhod denar, ampak ni samo to. Seveda je pomemben dejavnik, ampak ko nekdo zasluži 240 tisoč ali 120 tisoč evrov tedensko, to ne naredi tako velike spremembe pri izboljšavi kakovosti njegovega življenja. Zato denar nikakor ne more biti edini razlog."

Obenem je še sporočil, da ne bo več nastopal za francosko izbrano vrsto, za katero je zbral 41 nastopov in dosegel pet zadetkov. Ni ga bilo niti na svetovnem prvenstvu v Braziliji, saj ga selektor Didier Deschamps ni uvrstil na seznam. "Na Euru 2016 bom star 29 let, toda francoska reprezentanca me ne osrečuje. Zmeraj, ko sem del te ekipe, so težave. Soočam se z obtožbami, zaradi tega trpimo jaz in moja družina. Tega nočem več, zato je bolje, da končam reprezentančno kariero in se osredotočim na klubsko."