Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
10.08.2014 08:00:59
Deli članek:

Na Wembleyju za superpokal

wembleystadium.com

Čez teden dni bodo novo prvenstveno sezono začeli angleški klubi, Wembley pa bo danes gostil uvodno in tradicionalno srečanje državnega in pokalnega prvaka.

Tako Manchester City kot Arsenal ne bosta nastopila v  najmočnejši zasedbi, saj še vedno manjkajo nogometaši, ki so se na svetovnem prvenstvu prebili najdlje.

Kljub temu bomo lahko na igrišču spremljali kar nekaj zanimivih imen, med drugim tudi novopečenega člana topničarjev, Alexisa Sancheza, ki naj bi bil ključ do njihovih novih uspehov. Se bodo pa iskrice kresale tudi ob igrišču, kjer bosta stala izkušena trenerska mačka Manuel Pellegrini in Arsene Wenger.

Slednja sta svoj 'boj' začela že prek medijev. Najprej se je ob dva novopečena člana sinjemodrih obregnil Francoz, ki je pod vprašaj postavil Cityjeva podpisa pogodbe s Frankom Lampardom, ki se je sinjemodrim na posodo pridružil iz New York Cityja, in s še do nedavnega članom Arsenala Bacaryjem Sagnajem. Wengerju gre v nos predvsem to, zakaj so tako dolgo zavlačevali s podpisom pogodbe, saj sta bila kluba že dolgo časa dogovorjena.

Po njegovem mnenju želi City na tak način izigrati finančni fair play. Med drugim je izjavil tudi, da "najkrajša pot iz Londona do Manchestra ne vodi prek New Yorka."

A Čilenec mu ni ostal dolžan: "Mislim, da imamo trenerji dovolj težav s svojo ekipo, da bi se lahko ukvarjali z drugimi." Obregnil se je tudi ob obtožbe navijačev Chelseaja na Lampardovo odločitev, češ da je izdajalec. "Tega ne razumem. Lampard ni odklonil podaljšanja pogodbe, temveč ga pri Chelseaju niso želeli," je pojasnil.

Ko je bilo govora o samem dvoboju, pa sta se oba stratega nekkoliko zresnila. "To ni prijateljska tekma, gre za pomemben dvoboj z velikim tekmecem. Morda ne prihaja ob pravem trenutku za obe ekipi, saj je veliko igralcev, ki so se šele vrnili z dopusta, ampak mislim, da nas čaka zelo dobra tekma, v kateri bomo oboji želeli zmagati," je dejal Čilenec na Cityjevi klopi, ki ne bo računal na novinca Lamparda in Sagnaja, ki sta se v ponedeljek pridružila ekipi.

Na drugi strani bo Wenger na igrišče verjetno poslal zelo podobno ekipo, ki je z 1:0 izgubila prijateljsko tekmo z Monacom. "Moštvo bo verjetno zelo podobno tistemu, ki je igralo z Monacom, razen, če pred tekmo še koga kupimo. Veselimo se povratka na Wembley, kjer želimo dobro začeti sezono. Telesno verjetno še nismo povsem pripravljeni, a bo kmalu boljše. To bo dobra preizkušnja za nas, City je zanimiv tekmec," je dejal Wenger.

Tekma se bo začela ob 16. uri.

Galerija