Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA/tp
STA/tp
09.08.2014 21:58:21
Deli članek:

Poker domžalskih zmag

Nikola Miljković

Na stadionu Ob jezeru je zmagovalca tekme med velenjskim Rudarjem in Domžalami v trinajsti minuti odločil avtogol Ivana Knezovića.

Domžalčani nadaljujejo niz zmag. S četrto zapored, ob tem še niso prejeli zadetka, so ponovili najuspešnejši začetek sezone, in sicer iz sezone 2006/07, ko so nato tudi osvojili naslov prvaka. Izbranci Luke Elsnerja tako ostajajo na vrhu lestvice, medtem ko Velenjčani ostajajo pri le eni zmagi in treh porazih.

Čeprav so Velenjčani odločneje začeli tekmo in prek Ivana Firerja in Nikole Tolimirja nekajkrat ogreli dlani Nejca Vidmarja, pa so povedli Domžalčani. Nekdanji branilec Domžal Ivan Knezović je namreč zatresel lastno mrežo po strelu Aladina Šišića. Po vodstvu so gosti prevzeli pobudo na igrišču, a si niso priigrali kakšne obetavne akcije, prav tako na drugi strani ne Velenjčani, ki so postali spet živahnejši ob koncu polčasa.

Prvo nevarno akcijo v drugem polčasu so izpeljali domači, ko je prosti strel izvedel Senad Jahić, Vidmar pa je žogo usmeril v prečko, od koder se je odbila nazaj v polje. Tudi sicer so nekaj več v teh trenutkih poskušali domači nogometaši, ki so iskali pot do izenačujočega zadetka.

Med drugim je dvakrat je poskusil Firer, enkrat Dragan Jelić, a je ostalo pri 0:1. Sledilo je nekaj polpriložnosti z nenatančnimi zaključnimi streli na obeh straneh, v 85. minuti pa je moral Matjaž Rozman resneje posredovati po novem poskusu Joshue Parkerja. V 87. minuti so knapi ostali brez izključenega Denisa Klinarja, ki je zaradi prekrška nad Sašo Aleksandrom Živcem prejel drugi rumeni karton. Obe ekipi sta nato še nekajkrat poskusili s streli, a neuspešno, tako da je zmaga odšla z Domžalčani.

Velenjčani bodo v 5. krogu prihodnjo soboto gostovali v Ljubljani, Domžalčani pa bodo gostili Krko.

Rudar Velenje - Domžale 0:1 (0:1)

Velenje - Stadion Ob jezeru. 650 gledalcev. Sodniki: Vinčić (Maribor), Ul (Šentilj v Slovenskih Goricah) in Kordež (Ravne na Koroškem).
Strelec: 0:1 Knezović (13/avtogol).
RUDAR: Rozman, Stjepanović (od 79. Plesec), Firer, Črnčič, Jelić (od 78. Kocić), Jahić, Tolimir, Klinar, Radujko, Knezović, Babić (od 46. Rošer).
DOMŽALE: Vidmar, Skubic, Horić, Požeg Vancaš (od 86. Ožbolt), Živec, Šišić (od 46. Podlogar), Parker, Majer (od 72. Maksimović), Janža, Korun, Husmani.
Rumeni kartoni: Klinar, Firer, Knezović; Husmani, Požeg Vancaš, Parker.
Rdeči karton: Klinar (87).