Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
02.08.2014 09:24:43
Deli članek:

Pogodba s klavzulo

Drago Wernig - TAKA

Crvena zvezda je pred dnevi z zadovoljstvom sporočila, da bo slovenski reprezentančni napadalec Nejc Pečnik še naprej igral za Beograjčane. Toda ali bo res?

Govorilo se je, da se Korošec zagotovo ne bo vrnil na Marakano; v prvi vrsti, ker naj bi imel na mizi kar nekaj ponudb, hkrati tudi, ker so ga rdeče-beli »žejnega peljali čez vodo«. Še vedno mu namreč dolgujejo kar nekaj denarja, a se je kljub temu vrnil in podpisal novo pogodbo.

Toda izvedeli smo, da je v slednji prav posebna klavzula, ki daje Pečniku možnost, da sodelovanje s Crveno zvezdo prekine v kateremkoli trenutku. In tudi brez privoljenja uprave. Potrebno je le nekaj: da dobi ponudbo drugega kluba. In kot nam je prišepnil zanesljiv vir, bi se to lahko zgodilo že v kratkem. Za Pečnika naj bi se namreč ogrel klub, pri katerem so Slovenci v preteklosti menda že igrali vidno vlogo ...

Pečnik je sicer v prestolnico Srbije odšel pred letom dni, ključno vlogo pri njegovem odhodu tja je odigral nekdanji trener Crvene zvezde Slaviša Stojanović. Številni navijači Crvene zvezde so prihod nekdanjega člana Nacionala in Sheffield Wednesdaya sprejeli skeptično, češ ali je res iz materiala za tako trofejni klub, toda Pečnik se s tem ni obremenjeval.

V mesecih, ki so sledili, je odigral ključno vlogo pri osvojitvi prvega naslova prvaka po kar sedmih letih. Prispeval je sedem golov, navdušil z nekaj atraktivnimi preigravanju v slogu Brazilcev in bil na igrišču eden najbolj srčnih posameznikov. To je prepričalo vse, tudi Delije, ki so ga izbrale celo za naj igralca sezone.