Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
11.09.2024 11:28:25
Deli članek:

Epska sramota in zadetek, ki šokira: Pozabil na fair-play in poškodovanemu vratarju ... (video)

Profimedia

Zadetek, ki je šokiral nogometni svet.

Južnoameriške kvalifikacije za svetovno prvenstvo so v polnem teku. Argentina in Brazilija sta nepričakovano izgubili, osmi krog pa je zaznamovalo dogajanje v Čilu.

Tam sta se pomerili domača reprezentanca in Bolivija, dvoboj so dobili gostje z 2:1, za katere pa je bila ta zmaga tudi pravo zadoščenje. Bolivija je v 13. minuti povedla, gostitelji pa so v 39. minuti prek Eduarda Vargasa izenačili na 1:1. A ta zadetek je razburil gostujoče nogometaše in celotno nogometno javnost, saj je šlo za popolno ignoranco fair-playja. Vargas je do žoge prišel po poškodbi nasprotnega vratarja, se sam in neovirano odpravil do gola in žogo pospravil v mrežo. Gostje so protestirali, toda neuspešno, saj je bil zadetek dosežen, izid pa izenačen. Na zelenici je izbruhnil kaos, po več minutah pa so se razmere umirile, nesrečnega vratarja, ki si je strgal Ahilovo tetivo, pa so odpeljali z igrišča.

Čile gostom ni podaril zadetka, kot je to v navadi v podobnih primerih, je pa Bolivija v sodniškem podaljšku prvega polčasa vseeno uspela zatresti mrežo in slavila pomembno zmago v boju za svetovno prvenstvo.