Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
11.09.2024 00:29:30
Deli članek:

Mile Aćimović po veliki zmagi: Povem vam, zakaj ga nisem skrival in povem vam, kaj me pri teh fantih najbolj navdušuje

Martin Metelko

Slovenski upi vse bližje evropskemu prvenstvu.

Mlada (U-21) reprezentanca je v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo na najboljši način oplemenitila veliko točko iz Francije. V Fazaneriji je z 2:0 ugnala Ciper in naredila nov velik korak proti zaključnemu turnirju, ki bo junija prihodnje leto na Slovaškem.

Selektor po novem uspehu veselja ni skrival. "Res ga nisem skrival. Iz preprostega razloga, ker sem se zavedal specifike tekme. Ko marsikdo tri točke vpiše že vnaprej, igralcem ni lahko. Še posebej po dvoboju v Franciji, ki jih je močno izčrpal. Ampak fantje so vnovič pokazali karakter proti reprezentanci, ki je Avstriji denimo odvzela kar štiri točke. Lahko bi dosegli tudi kakšen gol več, a smo z izidom 2:0 zadovoljni," je dejal Mile Aćimović.

Njegovi izbranci so si kar dolgo prizadevali, da bi dosegli drugi gol, ki je dokončno odločil zmagovalca. "Vsi smo si želeli, da bi zadeli čim prej, vendar to ni tako enostavno. Obenem smo morali ostat disciplinirani, zbrani, pametni. Nismo si smeli dovoliti, da bi med prevlado tekmecem pustili preveč prostora, kar se lahko hitro pripeti in si kaznovan. Morda sem se malce bal tega, da ne izgubimo glave, da ne izgubimo kompasa, toda igralci so se odzvali nadvse zrelo. Potrpežljivo so čakali na drugi zadetek ter ga dočakali."

Zadnja preizkušnja rednega dela kvalifikacij je na sporedu 11. oktobra v Avstriji. "Z veseljem pričakujem ta dvoboj. Verjamem, da lahko zmagamo tudi tam. Po tej zmagi in predstavi proti Francozom sem optimist," je odločen selektor naših upov.

V nadaljevanju je razkril, kaj ga v tej generaciji igralcev najbolj navdušuje. "Njihov karakter, povezanost, prijateljstvo tako na igrišču kot izven njega, pristop na treningih … Žrtvovanje za Slovenijo, požrtvovalnost za slovenski dres. Na vse to sem ponosen. Fantje kažejo neizmerno željo, pomagajo drug drugemu. Gredo do konca, pustijo srce na igrišču."