Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
11.09.2024 01:40:06
Deli članek:

Tio Cipot po šestem golu sporočil: Mi nismo dobri matematiki, o tem pa se premalo govori

Martin Metelko

Prekmurec ne hladi orožja.

Sedem tekem šest golov. Takšen je strelski izkupiček Tia Cipota v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo mladih reprezentanc, ki bo prihodnje leto na Slovaškem. Zadel je tudi na torkovi preizkušnji proti Cipru v Fazaneriji. V končnici dvoboja je zatresel mrežo za vodstvo z 2:0 in dokončno razblinil dvome o zmagovalcu.

Čeprav veliko zabija, je bil tokrat žoge za vratarjevim hrbtom še posebej vesel. "Seveda. Tovrstno slavje doma je najljubše. Ko je na tribunah največ tvojih navijačev, je gotovo najslajše, podprla me je tudi celotna ekipa. Res je lepo," je bil razumljivo zadovoljen otrok Mure, ki trenutno brani avstrijskega prvoligaša GAK-a.

Pot do želenega dosežka ni bila lahka. Drugega gola kar ni in ni bilo … "Ko smo se po odmoru vrnili iz slačilnice je bil edini cilj iskanje drugega zadetka. Saj veste, kako bi se tekma lahko obrnila, če bi se povlekli nazaj in le čakali, da se bo končala. Hitro bi lahko sledila kazen. Imeli smo še kar nekaj priložnosti, a naposled smo z drugim golom dvoboj umirili in ga mirno pripeljali do konca."

Zdaj so se v pričakovanju zadnje preizkušnje z Avstrijo začela preračunavanja, kaj bi slovenske upe popeljalo na evropsko prvenstvo. Najbrž tudi znotraj reprezentance … "Hja, nogometaši po navadi nismo dobri matematiki. Tem zadevam se izogibamo, za to so zadolženi drugi ljudje. Mi smo osredotočeni le na to, da bi čim bolje opravili svoje naloge na igrišču. Da se borimo in naredimo vse za ves izkupiček. Vedno si ga želimo. To smo dokazali tudi na tekmi v Franciji, o kateri se premalo govori. Dali smo svoj maksimum, kar je bila odlična iztočnica, da smo po obračunu s Ciprom na lestvico dodali tri nove točke. Dobro gremo proti zastavljenemu cilju," je še povedal Tio Cipot.