Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
11.09.2024 09:12:49
Deli članek:

Srbi brez milosti udarili po novem vlagatelju pri Muri: "Očka milijonar kupuje klube po regiji, da lahko ..."

nsmura.si

Prihod ameriškega vlagatelja črnogorskega rodu Georgeja Juncaja v Muro je sprožil nemalo odzivov ne le v Sloveniji, temveč tudi širše.

Ko je postalo jasno, da v Muro vstopa stari znanec slovenskega nogometa George Juncaj, je ta poteza sprožila nemalo odzivov. Tako pozitivnih, saj so mnogi v tem videli priložnost, da Mura konkurira bogatejšim tekmecem v slovenskem prvenstvu, kot tudi negativnih, saj je bil Juncaj že del zgodbe v Gorici, pa se ta ni razpletla po pričakovanjih.

Zgodba pa se je zelo hitro razširila tudi širše, predvsem po Balkanu. Srbski Kurir je Juncaju namenil zelo dolg članek z naslovom: 'Milijonar črnogorskega porekla odpušča trenerje, ker njegov sin ne igra. Kupuje klube po regiji, da lahko pripelje naslednika in dela kaos.' Članek so začeli z očitkom, da Juncaj v klube po regiji vlaga z jasnim ciljem: da njegov sin Steven izpolni otroške sanje in postane profesionalni nogometaš. "Za Michigan trenutno igra njegov mlajši sin Robert, a klub ne zadovoljujejo apetitov starejšega Stevena, zato je ombiciozni očka moral najti resnejšo sredino za starejšega naslednika," so mu očitali pri Kurirju in dodali, da se pri Gorici ni proslavil. 

"Oče se je nato odločil, da vloži denar v Rijeko in seveda takoj pripeljal sina s sabo. Želel naj bi tudi zagotovila, da bo Steven v ekipi, to ni bilo všeč takratnemu trenerju Želju Sopiću, ki je na koncu bil odpuščen," so še očitali bogatemu vlagatelju v Muri. Po Rijeki je Juncaj svoj denar vložil v Muro, tudi tokrat je del ekipe postal Steven, pri Kurirju pa so narobe zapisali, da je Steven postal prva okrepitev Juncaja v vlogi športnega direktorja, saj je bil del ekipe že pred to očetovo funkcijo. George pa je s čustvenim nagovorom spregovoril tudi o njem: "V Sloveniji je igral za Gorico, kjer mu ni bilo lahko. Nikogar ni poznal, okolje je tu drugačno. Že pred zadnjo tekmo za Gorico je vedel, da odhaja na Reko, a je bil po porazu na zadnji tekmi kljub temu zelo čustven. Takšen je. Imel je tudi ponudbo iz Avstrije, a je želel pomagati. Moj sin ne gleda na denar. Imava odličen odnos in res sem prepričan, da lahko ob primerni in iskreni priložnosti pričakujemo, da bodo vsi v klubu in navijači ter tudi vi mediji zadovoljni z njim."

Pri Kurirju so zelo ostro zaključili članek o tem, da je moral Anton Žlogar oditi, ker sinu novega vlagatelja ni želel dati dovolj priložnosti, a kot je znano, se je po prihodu iz ZDA ekipi pridružil šele pred tekmo z Olimpijo, in da se je Oskar Drobne verjetno že naučil lekcije ...