Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
11.09.2024 00:23:32
Deli članek:

V Splitu nič novega, nov potres v Hajduku. Ne ve se, kdo pije in kdo plača …

Profimedia

Dalmatinci bodo v petek gostovali v Maksimirju.

Zgodba se ponavlja iz leta v leto, poletna evforija v Splitu se je znova hitro ohladila. Nista pomagala niti prihoda Gennara Gattusa in Ivana Rakitića. Hajduk je ostal brez evropske jeseni, razmere v klubu so vse prej kot obetavne, navijači nezadovoljstva ne skrivajo. In upajo, da jim bodo njihovi ljubljenci vsaj nekaj zadovoljstva privoščili na petkovem derbiju v Maksimirju, toda v pričakovanju spopada z Dinamom jih je osupnila informacija, da Nikola Kalinić ni več športni direktor. Na Poljudu so se nekdanjemu odličnemu napadalcu po vsega treh mesecih in pol oziroma natanko 107 dneh zahvalili za sodelovanje, njegovega naslednika, ki ga ne bodo iskali 'znotraj hiše', naj bi imenovali prihodnji teden.

"Z Nikolo smo se razšli po koncu prestopnega roka. Odločitev smo sprejeli v duhu tega, kar je v tem trenutku najboljša odločitev za klub. Zahvaljujem se mu, ker je to vlogo prevzel v težkem trenutku, prav tako zelo spoštujem njegova čustva, ki jih kaže do Hajduka. Glede na to, da gre za zelo odgovoren položaj, bomo novega športnega direktorja predstavili prihodnji teden. Prav tako kot strategijo kluba, za katero menimo, da je za Hajduk dolgoročno edina pravilna," je sporočil predsednik uprave Ivan Bilić.

Naslednja žrtev bi utegnil biti Gennaro Gattuso (še zlasti, če bo izgubil z Dinamom), ki je bil izbira Nikole Kalinića. Zdaj že nekdanji športni direktor je imel še nekaj nadvse ambicioznih idej, vendar mu jih vodstvo kluba ni odobrilo. Viziji sta bili različni, kar je seveda vplivalo na odnose in privedlo do nastalih razmer, zaradi katerih v Splitu prevladuje ogorčenje. "Popolno razsulo. Ne vem, kako to mislijo rešiti. Takšno stanje ni bilo še nikoli. Ne ve se, kdo pije in kdo plača," je za Sportske novosti dogajanja v dalmatinskem ponosu komentiral legendarni napadalec Hajduka Zlatko Vujović.