asteroid Svet24.si

Mimo Zemlje drvi asteroid v velikosti nogometnega ...

poletje, pahljača, vročina Svet24.si

Preprosti triki, kako ohladiti dom, če nimate ...

litijska-stavba Necenzurirano

Naš denar gre za njihove nagrade in jahte. Zato, ...

IMG_6225 Reporter.si

Slovenec je lahko le nemočno besnel ob ...

doncic slovenija Ekipa24.si

Kraljevsko! Dončić ne skriva navdušenja, ...

Izbira obleke, ki najbrž ni naključna - tudi zaradi barv, ki so ustvarile neko celoto in sporočilo Odkrito.si

Foto zgodba: To najbrž ni bilo naključje

sesko 2 Ekipa24.si

Šešku moramo zdaj pomagati, kot je on pogosto ...

nu
nu
1 04.06.2024 11:31:15

Naelektreno vzdušje zaradi prihajajočega selektorjevega reza? Zelo zanimiv odgovor iz slovenske slačilnice

Luka Vovk
Slovenski nogometaši bodo pred odhodom na evropsko prvenstvo odigrali še zadnji dve pripravljalni tekmi, in sicer že danes ob 18. uri z Armenijo, v soboto ob 15. uri pa bo na sporedu še obračun z Bolgarijo.

Ti dve tekmi bosta selektorju Matjažu Keku služili kot še zadnji preizkušnji pred zadnjim rezom. Trenutno ima namreč na voljo 30 nogometašev, v Nemčijo pa jih lahko popelje 26. Štirje nogometaši bodo tako morali ostati doma, zanje bo sanj o igranju ne Euru konec do konca tega tedna, ostalih 26 pa se bo naslednji torek preselilo v pripravljalno bazo v nemški Wuppertal. 

O tem, ali je zaradi tega krčenja seznama ozračje v reprezentanci kaj naelektreno, je spregovoril kapetan Olimpije Timi Max Elšnik: "Do zdaj tega še nismo posebej občutili. Verjamem, da bosta končne odgovore dali ti dve tekmi z Armenijo in Bolgarijo. Takrat se bo najbrž razmišljalo tudi o tem; morda bo imel kdo po teh dveh tekmah dober občutek, kdo drug pa slabšega. Omenjali smo tudi zdravje, ki lahko vpliva na vse. Do težav lahko pride pri komerkoli, seveda si tega ne želi nihče, ampak v trenutku si lahko za evropsko prvenstvo tudi izgubljen. Kot je rekel selektor tudi sam – o končnem seznamu želi odločati sam, ne pa da ga v to prisili nekaj drugega. Tega se zavedamo vsi, stojimo skupaj in kdorkoli že odpade, bo stiskal pesti za druge do konca," je prepričan kapetan zmajev.

timi max elsnik slovenija af
alesfevzer.com

Vezist, ki je doslej vknjižil 13 nastopov za člansko izbrano vrsto, poudarja, da bo daljše pripravljalno obdobje pred velikim tekmovanjem pomembnejše za kakšno od preostalih reprezentanc. Z uglašenostjo Kekovega orkestra, ki smo jo izpostavljali v zadnjem letu, potrebe po ponovnem postavljanju temeljev v idiličnem okolju Nacionalnega nogometnega centra ni. "Nam te povezanosti ali uigranosti že od prej ni manjkalo, pri kakšni drugi reprezentanci pa je to predstavljalo težavo, zato je zanje ta podaljšan čas priprave najbrž pomembnejši oziroma jim pride bolj prav. Stvari lahko seveda vedno izboljšaš, a je težje narediti večji preskok, če si že v startu dobro organiziran. Pri nas smo bili torej bolj osredotočeni na fizično pripravo, taktične prvine in specifike glede nasprotnikov pa šele prihajajo. Po drugi strani je ta čas zelo pomemben tudi za selektorja in njegov končni seznam tistih, ki jih bo peljal v Nemčijo. Na treningih lahko vidi, kako delujemo, in se potem lažje odloči. Strokovni štab v teh dneh misli na veliko stvari. Fizična priprava, potem selekcija in na koncu analiza nasprotnikov," je pojasnil nogometaš iz Zlatoličja.

Članki iz rubrike