Kris Jenner Svet24.si

Zvezda resničnostnega šova spregovorila o raku

eugenie bouchard Svet24.si

Foto: Genie se v bikiniju loteva opravil na vrtu

rok snežič Necenzurirano

Računsko sodišče razkrilo, kdo je največji ...

jansa morawiecki orban fb Reporter.si

Orban in njegov vazal Janša z dolgim nosom domov ...

tadej pogacar Ekipa24.si

Super heroj, super človek! Tadej Pogačar z ...

Ana Praznik Njena.si

Ne nasedajte lažnim novicam o Ani Praznik

jan oblak Ekipa24.si

Oglasil se je Jan Oblak in poslal sporočilo, ob ...

nu, sta
nu, sta
1 03.06.2024 20:02:30

Bomba usekala! Dvomov ni več, velikan evropskega nogometa potrdil prihod zvezdniške okrepitve! Tu so podrobnosti!

Profimedia
Saga okrog prestopa Kyliana Mbappeja je naposled končana.

Kot je znano že dlje časa, bo dozdajšnji superzvezdnik PSG-ja okrepil madridski Real, so danes tudi uradno potrdili iz kraljevega kluba. Mbappe je tako držal obljubo, ki jo je dal francoskemu predsedniku Emmanuelu Macronu – v reprezentančni bazi mu je napovedal, da bo kot član Reala potrjen zvečer.

Kdaj bo predstavljen pred očmi svojih novih navijačev, še ni znano, možnosti pa naj bi bile dve: ali po koncu Eura ali pa 15. julija, dva dneva pred prvo tekmo Francije, ki bo v skupini D igrala z Nizozemsko, Avstrijo in Poljsko.

Mbappe je medtem v svet že poslal prvo sporočilo kot član Reala: “Moje sanje so se uresničile, Hala Madrid!” je zapisal.

K Realu je prestopil brez odškodnine, saj se mu je po koncu sezone iztekla pogodba s francoskim PSG. Francoz je sicer že februarja letos izrazil željo, da bi zaigral za španskega velikana. Po koncu sezone je sporočil, da bo zapustil Pariz in si poiskal novo sredino.

Francoski napadalec je podpisal pogodbo z Madridčani do leta 2029 še pred igranjem prijateljskih tekem, ki jih bo v sklopu priprav za evropsko prvenstvo v Nemčiji odigral za francosko nogometno reprezentanco.

Mbappe se je PSG pridružil leta 2018, potem ko je zanj leto dni igral kot posojen igralec Monaca. Za Parižane je na 308 tekmah dosegel 256 zadetkov in jim pomagal do šestih naslovov francoskega prvaka. Leta 2020 je z njimi zaigral tudi v finalu lige prvakov, kjer je na koncu skupaj s soigralci moral priznati premoč nemškemu Bayernu.

V Madridu mu bosta v napadu družbo delala tudi najboljši igralec letošnje lige prvakov Brazilec Vinicius Junior in Anglež Jude Bellingham.

Članki iz rubrike