cg_elektrika_2 Svet24.si

Država za subvencijo cen elektrike potrošila 241...

tanja žagar Svet24.si

Tanja Žagar ima raka dojke. »Če je to cena za ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Največji slovenski tajkun v kazenskem postopku. ...

dan drzavnosti proslava 2024 pl Reporter.si

To je bil gotovo hud udarec za Milana Kučana ...

luka doncic Ekipa24.si

Dončić in druščina iz Grčije poslali ...

Pokukajte v zakulisje najbolj fatalnega večera (20) Njena.si

Igralec Robert Korošec zmagal prvo kolesarsko ...

slovenija navijača Ekipa24.si

Uf, s kakšnim napevom so slovenski navijači med ...

nu
nu
1 04.06.2024 06:11:12

Matjaž Kek z zanimivimi besedami o morebitnem milijonskem Šeškovem prestopu: "Dončić in Pogačar to ..."

Luka Vovk
Slovenska reprezentanca se bo na pripravljalni tekmi danes ob 18. uri v ljubljanskih Stožicah danes pomerila z Armenijo.

Kek je pojasnil, da so analizirali igro Armenije, ter poudaril, da so bili Armenci vse do konca tudi v igri za nastop na EP. A razkril je, da bodo vendarle malce premešali sicer standardno postavo, da bi obvarovali nekatere načete igralce. Jasno je že, da na tekmi ne bo igral Žan Celar zaradi težav z gležnjem, tekmo pa bodo verjetno izpustili oziroma so zanjo vprašljivi tudi Miha Blažič, Benjamin Šeško, Benjamin Verbič in Petar Stojanović.


V zadnjih dneh se ob pripravah na evropsko prvenstvo veliko govori tudi o morebitnih prestopih reprezentantov, trenutno je v središču pozornosti predvsem Benjamin Šeško, ki ga povezujejo s prestopom v Arsenal. Kako pa na vse skupaj (pa ne le na Šeškov, temveč tudi vse ostale govorice o prestopih) gleda selektor Matjaž Kek? "Evropsko prvenstvo ne bo trpelo polovičarstva, to velja za vse in tega se morajo zavedati vsi. Seveda kot človek razumem – moral bi biti nor, da ne bi razumel, kaj vse se pogaja in kaj pomeni za igralce. Vendar časa in prostora je dovolj, da se stvari končajo, če je kaj za končati, in da so fantje osredotočeni na Euru, tako kot je treba biti," ne bi mogel biti bolj jasen. A na drugi strani tudi razumevajoč in moder: "Ni lahko, ko si med zahtevami reprezentance, ki zdaj mora biti na prvem mestu, in vsega, kar se klubsko dogaja zadaj skupaj z milijoni in strašno medijsko izpostavljenostjo – a treba se bo znajti v teh vodah in bodisi stvari urediti pravočasno bodisi se z njimi ukvarjati po Euru. Hkrati pa se moraš naučiti s tem živeti."

Kekovi vodili iz drugih športov sta pri tem jasni, velika šampiona v različnih kontekstih izpostavlja pogosto. "Luka Dončić je vsak dan na prvih straneh, Tadej Pogačar tudi, a s takim pritiskom preprosto znata. Mi pa, da se razumemo, seveda godi, da se o mojem igralcu govori v povezavah z desetinami milijonov – navsezadnje so ti igralci del svoje podobe zgradili tudi v reprezentanci in je to priznanje za vse nas."

Značke: kek, šeško

Članki iz rubrike