stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

nu
nu
0 22.03.2024 01:16:15

Kekova četa mlačna na Malti, njena tekmica pa še slabše! Srbija potolčena do tal (video)

Profimedia
Medtem ko so Slovenci na prvi pravi pripravljalni tekmi pred evropskim prvenstvom le remizirali z Malto, je Srbija prejela poker zadetkov.

Varovanci Dragana Stojkovića so se kot prva evropska reprezentanca – po začetku vojaškega spopada v Ukrajini – pomerili z rusko izbrano vrsto. Dvoboj dveh prijateljskih narodov je minil v prazničnem vzdušju, s pretiranim pompoznim uvodom in s številnimi znanimi osebnostmi – tako iz Rusije kot tudi iz Srbije – na tribuni. Rusija se je pred tem merila le s Kubo, pa z reprezentancami iz Afrike ter Azije, tokrat pa je svojo moč prikazala v pravem obračunu.

Srbi so razočarali z igro, s katero na evropskem prvenstvu nimajo veliko možnosti. Slovenija in Srbija se bosta v skupini C med seboj pomerila na drugi tekmi - 20. junija v Münchnu. V skupini sta še Anglija in Danska.



Tekmo je sicer prelomil rdeči karton za Milana Gajića v 21. minuti. Takrat so domačini iz enajstih metrov tudi dosegli vodilni zadetek. Na to je po tekmi opozoril tudi Stojković, češ da so bili njegovi varovanci dvakrat kaznovani. "Žal je ta sodniška odločitev uničila tekmo. Če že izgubljamo, je bolje da se to zgodi na prijateljskih tekmah."

Čeprav Srbi niso igrali v najmočnejši zasedbi, tamkajšnja javnost z zaskrbljenostjo pričakuje evropsko prvenstvo. Orli na popravni izpit ne bodo čakali dolgo – že v ponedeljek jih čaka obračun s Ciprom.

Značke: srbija, rusija

Članki iz rubrike