stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

STA
STA
0 21.03.2024 22:27:04

Bayern prvi kaznovani klub zaradi navijaških protestov

Profimedia
Bayern München je prvi izmed predstavnikov nemškega državnega prvenstva prejel kazen zaradi protestov navijačev, ki so se na začetku leta širom nemških zelenic razširili zaradi dogovora med bundesligo in zasebnimi vlagatelji, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Kasneje so ti dogovori propadli.

Bavarci so postali prvi, ki so od Nemške nogometne zveze (DFB) prejeli kazen zaradi množičnih protestov. Ti so kasneje privedli do propada vseh dogovorov med zasebnimi vlagatelji ter bundesligo. Ekipo iz Münchna je DFB kaznoval s skupno 40.000 evri zaradi incidentov na treh ločenih tekmah, je krovna nemška zveza zapisala v  izjavi za javnost. Dan prej je DFB objavil tudi standardiziran pristop h kaznovanju klubov zaradi zamud tekem v prvem in drugem rangu nemške nogometne piramide.
Navijači klubov so na začetku spomladanskega dela prvenstev na najvišjih ravneh proti dogovoru protestirali z metanjem teniških žogic, čokoladnih kovancev in drugih predmetov na zelenice, več dvobojev pa je bilo za dlje časa prekinjenih. Klubi so sicer na DFB naslovili prošnjo, da bi opustilo kazni predvsem zaradi kasnejšega propadlega dogovora, a je nemška zveza vseeno začela kaznovati klube.

Značke: nogomet, nemčija, kazen

Članki iz rubrike