stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

rb
rb
1 21.03.2024 19:01:42

Zgodilo se bo v petek v Fazaneriji. V dresu BiH nad Slovence s slovenskim potnim listom!

Luka Vovk
Mlada slovenska reprezentanca je z dozdajšnjim delom kvalifikacij za evropsko prvenstvo opravila na želen način. Francija je bila na Bonifiki premočna, toda tri zmage zagotavljajo odlično izhodišče pred prihajajočimi izzivi. Naslednji je na vrsti v petek v soboški Fazaneriji, kjer bodo izbranci Mileta Aćimovića merili moči z vrstniki iz Bosne in Hercegovine.

Mlada (U-21) slovenska reprezentanca nadaljuje kvalifikacije za evropsko prvenstvo, ki bo prihodnje leto na Slovaškem. Naši upi so na dozdajšnjih štirih preizkušnjah dosegli želeno in ostajajo v boju za zaključni turnir, a dobre igre bo kakopak treba ponavljati tudi v prihodnje. Prvič že v petek, ko se bodo v Murski Soboti udarili z Bosno in Hercegovino, ki so jo v Sarajevu ugnali tudi z nekaj sreče.



Namesto Pečarja vpoklican Perc


Slovenska nogometna prihodnost se je na začetku priprav zbrala pod vznožjem Pohorja, v četrtek pa se je preselila v Moravske Toplice in zvečer opravila uradni trening v Fazaneriji. Glede na prvotni seznam, na katerem zaradi izključitve v zadnjem dvoboju s severnimi sosedi ni Marka Strajnarja, je bil selektor prisiljen v eno spremembo. Zraven ni Martina Pečarja, ki je začutil bolečino v mišici, namesto njega je vpoklical Domžalčana Nicka Perca.
"Sami smo se pripeljali v položaj, da imamo z vodilno Francijo enako število točk, Avstrija je za nami. Ta generacija bo odigrala že tretjo medsebojno tekmo z Bosno in Hercegovino, zato med nami ni več skrivnosti. Verjamem pa, da smo kakovostnejši in jo lahko na domačem igrišču še enkrat premagamo," pravi Mile Aćimović, ki je po selitvi Gorana Cvijanovića na položaj selektorja reprezentance U-16 strokovno vodstvo dopolnil z Andrejem Razdrhom. "Gre za trenerja, ki ga že dolgo poznam in ga izredno spoštujem. Verjamem, da nam bo njegovo znanje močno koristilo," je pojasnil selektor.


Šošić, Bristrić, Božičković ...


Dodatna zanimivost dvoboja v prekmurski prestolnici je gotovo ta, da se bo na nasprotni strani predstavilo nekaj igralcev, ki jih poznamo s slovenskih zelenic. V prvi vrsti sta to napadalec Olimpije Admir Bristrić in bržčas najmočnejše orožje Radomljanov Madžid Šošić, med izbranci selektorja Igorja Jankovića pa je tudi nekdanji član Maribora Luka Božičković, ki zdaj brani barve Sloge iz Doboja. "Počutim se izvrstno, takšno je tudi ozračje na pripravah. Naš cilj je jasen – v Slovenijo odhajamo po točke, ki so za nas ključnega pomena. Menim, da so najpomembnejši dejavniki za želeni uspeh želja, volja in taktična disciplina. Globoko verjamem v kakovost naše ekipe in menim, da imamo več talenta od svojih nasprotnikov. Ta tekma je priložnost, da se revanširamo za poraz na Grbavici. Naša motivacija je na najvišji možni ravni. Od trenutka, ko smo se zbrali, čutim veliko enotnost in predanost ekipi," je optimist Admir Bristrić.


Ni izbral Slovenije


Eden od njegovih soigralcev ima celo slovenski potni list. To je up Juventusa Tarik Muharemović, ki se je rodil v Ljubljani in odraščal v Avstriji, kjer se je tudi začel ukvarjati z nogometom. Bil je član kluba Wolfsberger AC, kjer se je kljub mladosti povzpel vse do članske ekipe. Na avstrijskem prvoligaškem prizorišču je zbral šest nastopov, nakar ga je v svoje vrste zvabil italijanski velikan iz Torina. Za zdaj v serie A še ni dočakal ognjenega krsta, a je v tekmovalnem ritmu v drugem moštvu stare dame, v dozdajšnjem delu sezone je odigral 29 tekem in se enkrat vpisal med strelce.
Ne tako dolgo nazaj je na sedežu NZS obstajala ideja, da bi mladeniča poskušali prepričati, da bi zaigral za našo reprezentanco, toda 'projekt' je kmalu padel v vodo. Ker za danes 21-letnega branilca nikoli ni bilo dvomov, s katerim grbom na prsih želi igrati. "Imel sem možnost, da bi igral za Slovenijo ali Avstrijo, ampak nisem veliko razmišljal. Odločil sem se za svojo domovino, svoje srce in družino. To se ne bo nikoli spremenilo. Vsakič se razveselim vpoklica, ker se vrnem v BiH in vidim svoje prijatelje in svoje soigralce. Še posebej me veseli, ker v tistih dneh stojimo z ramo ob rami in poslušamo državno himno," je svojo odločitev utemeljil v enem od intervjujev.

tarik muharemovic pm
Profimedia



Članki iz rubrike