najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bencin Svet24.si

Če vlada ne bo posegla s trošarinami, bo bencin ...

bali Necenzurirano

Od Balija do Colorada in Angole: poslanski turizem...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Rod Stewart Odkrito.si

FOTO: Rod Stewart ujet v Ljubljani: “Resnično ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

nu
nu
2 13.10.2023 10:56:04

Kakšen nastop Matjaža Keka pred tekmo s Finsko! Slovenski 'rokenrol' V Stožicah? Tako se je odzval selektor!

Martin Metelko
Slovenska izbrana vrsta se bo v soboto ob 18. uri v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo pomerila s Finsko.

Pred nami je ena od najpomembnejših tekem slovenske reprezentance v zadnjih letih: v razprodanih Stožicah bo v soboto ob 18. uri gostovala Finska. Reprezentanca, ki je neposredna tekmica Slovenije v boju za uvrstitev na evropsko prvenstvo in ki ima na lestvici trenutno točko manj od varovancev Matjaža Keka. Je pa hkrati tudi tista izbrana vrsta, ki je v teh kvalifikacijah Slovenijo edina premagala. Bilo je junija, ko je Slovenija sicer dobro igrala, a ni zadela. To so Finci pred domačimi gledalci znali kaznovati. Je zdaj napočil čas za maščevanje? 

Pred novinarje sta pred tekmo stopila selektor Matjaž Kek in največji adut v konici napada Benjamin Šeško. Mariborski strateg je po uspešnih septembrskih tekmah, na katerih si je Slovenija zagotovila šest točk napovedal pravi rokenrol na zadnjih štirih tekmah te nepredvidljive skupine: "Upam, da bo ozvočenje dobro (smeh). Upam, da bo kulisa dobra, ta nam ne sme biti pritisk, temveč privilegij in veselje, da smo se pripeljali v to situacijo. Pričakujem kvalitetno, dobro in pa uspešno Slovenijo." 

V besedah izkušenega trenerja je bilo pred sobotno tekmo zaznati veliko mirnosti, a hkrati tistega pozitivnega pričakovanja, 'žgečkanja,' - kot je sam uporabil te besede - in predvsem optimizma. "Zdaj smo pred prvo od tekem, ki bodo določile, kateri dve reprezentanci se bosta uvrstili na prvenstvo. Že nekaj časa poudarjam, da moramo razmišljati o sebi. Razvijati naše dobre stvari, popravljati tisto, kar ni dobro," je povedal Kek in dodal: "Zaslužili smo si, da smo tam, kjer smo. Tekmec je karakterno izjemno močen, ampak mislim, da je karakterno močna tudi Slovenija. V pozitivni atmosferi, navdihu, smo dokazali, da lahko premagamo in zbiramo točke proti vsem v skupini."

Dodal je še, da v ekipi vlada pozitivno vzdušje in da je prav takšna klima tista, ki je Slovenijo vedno vodila na velika tekmovanja. 

Članki iz rubrike