severa gjurin 1 Svet24.si

Družinska sreča Severe Gjurin

Meghran Princ Harry Svet24.si

Zaskrbljeni princ Harry razkril, zakaj ne bo ...

Marko Bitenc Necenzurirano

Skriti gospodarji našega zdravstva

sergej racman marina zavcar hrovatin fpa Reporter.si

Znani slovenski odvetniki so o prostituciji ...

maribor Ekipa24.si

Se lahko zgodi senzacija, Maribor pa dobi v ...

Matej Zemljič Revija Stop

Matej Zemljič: Kampiral sem včasih, in to zelo ...

ljudski vrt gw Ekipa24.si

Nogometašu Maribora umrl oče, a je proti Romunom...

STA
STA
18 13.10.2023 06:48:05

Kakšen udarec za Hrvate! Glejte, kako nesrečno so izgubili pred domačimi gledalci! (video)

Profimedia
Škotska nogometna reprezentanca je imela na svoji šesti kvalifikacijski tekmi priložnost, da bi si z zmago v Španiji že zagotovila nastop na evropskem prvenstvu 2024 v Nemčiji. Vendar so Španci v Sevilli zmagali z 2:0. Do zmage v gosteh pa je prišla Turčija, ki je z 1:0 zmagala na Hrvaškem.

Tekma, ki je bila v ospredju, je bila v Sevilli, kjer so Španci gostili vodilne Škote. Ti bi si ob zmagi že zagotovili pot na evropsko prvenstvo, a se jim kljub dobremu odporu ni izšlo.

V prvem polčasu so prevladovali Španci, ki so zadeli tudi vratnico, v drugem pa so Škoti dosegli gol, a so lep poskus Scotta McTominaya, ko je zadel iz skrajšanega kota z leve strani, sodniki razveljavili zaradi nedovoljenega položaja in oviranja vratarja. V 74. minuti pa so Španci povedli, z glavo je zadel Alvaro Morata, v 86. pa je končni izid postavil Oihan Sancet.

Na drugi tekmi skupine A so Norvežani pričakovano opravili svoje delo na Cipru in zmagali s 4:0, pri čemer je Erling Haaland zadel dvakrat. Škoti po prvem porazu še vedno vodijo s 15 točkami, Španci ob tekmi manj jih imajo 12, Norvežani pa 10.

V skupini D je na vrhu Turčija, potem ko je z golom Barisa Alperja Yilmaza slavila v Osijeku in je zdaj pri 13 točkah. Hrvati, ki so po posredovanju Vara ob koncu tekme ostali brez najstrožje kazni, so drugi z desetimi. Tretja je še vedno Armenija s sedmimi točkami, čeprav je danes izgubila v Latviji z 2:0. Domačini so skoraj cel drugi polčas igrali z igralcem manj.


V skupini E še naprej navdušuje Albanija, ki je tokrat s 3:0 premagala Češko, Taulant Seferi je dosegel dva gola. Albanci imajo 13 točk, Poljaki so se z zmago z 2:0 na Ferskih otokih prebili na drugo mesto, kjer imajo devet točk. Ob tekmi manj jim s po osmimi sledita Češka in Moldavija.

V skupini I so namesto treh odigrali le dve tekmi, obračun Izraela in Švice je bil preložen zaradi vojnih razmer v Izraelu. Tako sta se Belorusija in Romunija razšli z 0:0, Kosovo pa je ob dveh golih Milota Rashice zmagalo v Andori s 3:0. Švicarji imajo 14 točk, Romuni ob tekmi več 13, Izrael je tretji z 11.

V petek si lahko štiri reprezentance zagotovijo nastop na EP v Nemčiji. To lahko uspe Franciji v skupini B ob zmagi proti Nizozemski, zmagovalec obračuna skupine F med Belgijo in Avstrijo bo prav tako prejel vstopnico za EP, Portugalski pa bi to uspelo ob morebitnem slavju proti Slovaški v skupini J.

Slovenija v skupini H trenutno s 13 točkami po šestih odigranih tekmah zaseda prvo mesto, a je v ogorčenem četveroboju za dve mesti, ki neposredno peljeta na EP z Dansko (13 točk), Finsko in Kazahstanom (obe po 12 točk). V skupini sta še Severna Irska (3 točke) in San Marino, ki je na dnu razpredelnice brez točk.

Slovenijo v soboto čaka domača tekma proti Finski, tri dni kasneje pa bodo varovanci selektorja Matjaža Keka gostovali pri Severni Irski.

Značke: nogomet, kvalifikacije, ep

Članki iz rubrike