Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
13.10.2023 09:42:42
Deli članek:

Ante Guberac: Ko ne bo tako, me ne bo več v nogometu, zaradi tega, kar se nam je zgodilo, pa ni bilo 'pomiloščenih'

alesfevzer.com

Prvi mož Kopra o dozdajšnjem delu prvenstva in še čem.

Po začetku reprezentančnega premora lahko na Bonifiki uživajo v prijetnem pogledu na lestvico. Zdaj tudi na uradni za vodilnimi Celjani zaostajajo vsega dve točki. "Lestvica je okej, ampak še bolj zadovoljen sem s podobo, ki jo kažemo. Rezultati niso naključni, temveč posledica dobrih iger. Ta je na primerni kakovostni ravni, ustvarjamo si priložnosti in vse to ti daje vero, da je mogoče kaj narediti," je dejal Ante Guberac.

Ob tem se je težko znebiti občutka, da varovanci Zorana Zeljkovića najboljše tekme še niso odigrali. "O tem ni dvoma. Ne glede na to, da smo videti odlično, imamo po mojem mnenju še precej rezerv. Obilo! Verjamem, da smo lahko še boljši. In verjamem, da bodo napredovali tako posamezni igralci kot ekipa, ki ima tudi dovolj raznovrstnosti," je pristavil prvi mož Kopra.
Še posebej po odhodu Omarja Correie, ki je bil glavna violina, je bil marsikdo prepričan, da bodo Primorci imeli velike preglavice, vendar so v Ahmedu Ankrahu dobili primerno nadomestilo. Ali pa še več ... "Omar je boljši v skoku, tudi z žogo je najbrž močnejši, toda Ankrah je prav tako izvrsten. Nadzoruje sredino igrišča, preprosto si jo prisvoji. Mislim, da igralci v napadu ne morejo izgubiti toliko žog, kolikor jih on lahko odvzame," je ob nasmehu 21-letnega Ganca nadvse slikovito opisal predsednik kanarčkov, ki so presenetili tudi s tem, ko so v svoje vrste privabili kazahstanskega reprezentanta Ramazana Orazova. "Z njim smo dobili dodatno dimenzijo, s svojim načinom igranja tudi ostale igralce dela boljše," je dodal Ante Guberac.
Poleti so najbrž le največji optimisti pogledovali tako visoko. "Naj se razumemo … Koper tudi v prejšnji sezoni ni imel slabe ekipe. Imeli smo odlične nogometaše, toda problem je bil sestaviti celoto. Kolektiv. Preveč egov je bilo na kupu, veliko različnih karakterjev. Kristalno jasno je, da so odšli dobri igralci, toda prizadevali smo si, da bi pripeljali še boljše. Verjeli smo, da to lahko naredimo, obenem je prav tako res, da v naši ligi ni nikakršnega zagotovila, da boš uspešen. Ker je zahtevna, izenačena, vedno znova pa poudarjam, da je pomemben dejavnik tudi sreča. Težko me bo kdorkoli prepričal o nasprotnem. Saj je bila Olimpija v zadnjem prvenstvu na poti do naslova prvaka dobra, o tem ni dvoma, vendar je prav tako imela srečo, ki se je izražala tudi v obliki sodniške pomoči. Ali je bilo to zgolj naključje ali ne, v to se ne bom spuščal, ampak večina napak je bila v korist Ljubljančanov. Tudi zato je v navezi s kakovostjo izstopala, danes takšne zasedbe v ligi ni. Športne sreče zatorej nikakor ne smemo zanemariti," je poudaril alfa in omega koprskega prvoligaša ter razkril, da se klubski nameni po odličnih rezultatih niso spremenili. "Cilj je vedno Evropa. Bil in bo. Kader vedno sestavljamo z namenom, da bi bil to sposoben uresničiti. Dokler bom jaz v klubu, bo tako. Ko ne bom imel tega cilja, me ne bo več v nogometu. Seveda želimo zmagovati. Čim več, saj smo športniki. Ne bom pa napovedoval, da bomo prvi. Lahko smo, a lahko smo tudi šesti. Če bi ostali na zdajšnji ravni, bi bili lahko na vrhu. Če gledamo nogometno, smo bili v dozdajšnjem delu prvenstva videti najboljše. Niti ene tekme nismo dobili srečno, ampak obenem se zelo dobro zavedamo, da bodo prišla tudi nihanja. Brez tega ne gre, vendar verjamem, da smo zbrali skupino fantov, ki bo kos tudi temu izzivu. Ker imajo pravi značaj, v niti enem trenutku se ne predajajo. Res smo zadovoljni z ekipo, ki jo imamo na voljo. Ogledniški del je odlično opravil nalogo. Tudi z igralci, ki mnogih drugih morda ne bi niti zanimali. V mislih imam denimo Nika Omladiča, a tudi zato je nogomet tako zelo zanimiv. Ker imamo drugačne poglede, ker določene stvari vidimo drugače. Na neki način je na koncu mogoče celo dobro, da smo v preteklem prvenstvu ostali brez uvrstitve na mednarodno prizorišče. Ker bi bili sicer določeni posamezniki 'pomiloščeni', tako pa smo lahko brez zadržkov naredili rez. Pripeljali smo mlajše in bolj karakterne igralce. Kot sem že dejal, smo tudi v prejšnji sezoni imeli dobre, odlične, a zdaj imamo ekipo."
V teh dneh se je v javnosti pojavilo kar nekaj informacij, da bi utegnila na naslov Zorana Zeljkovića priromati kakšna mamljiva ponudba, a ostanimo pri hipotetični zgodbi. Kakšno je mnenje predsednika? Bi trener, ki so mu na Bonifiki v bližnji preteklosti izkazali neizmerno zaupanje, sprejel bogato vabilo? "Mislim, da ne bi šel. Tega ne morem trditi, vendar menim, da se kljub vsemu ne bi odločil za odhod. Ob tem je jasno, da ne bi mogel oditi brez odškodnine. Projekt bi ga v prvi vrsti seveda moral zanimati, ampak res nisem prepričan, da bi šel v to smer. Menim, da ga najbolj zanima koprski. In da ve, da dela še ni dokončal," je svoje videnje predstavil Ante Guberac.