ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

nu
nu
0 24.11.2022 22:10:05

Brazilci so bili pred tekmo prepotentni in razjezili Srbe, na tekmi pa so jih z rušilno močjo utišali (video)

Profimedia
Brazilska nogometna reprezentanca je na svoji uvodni tekmi na letošnjem svetovnem prvenstvu v Katarju premagala Srbijo z 2:0 (0:0). Na drugi tekmi prvega kroga v skupini G je bila Švica boljša od Kameruna z 1:0.

* Stadion Lusail Iconic, gledalcev 88.103, sodniki: Faghani, Mansouri, Abolfazli (vsi Iran).
* Strelec: 1:0 Richarlison (62.), 2:0 Richarlison (73.).
* Brazilija: Becker, Danilo, Thiago Silva, Marquinhos, Alex Sandro, Paqueta (od 75. Fred), Casemiro, Neymar (od 79. Antony), Raphinha (od 87. Martinelli), Richarlison (od 79. Gabriel Jesus), Vinicius Junior (od 75. Rodrygo).
* Srbija: V. Milinković-Savić, Milenković, Veljković, Pavlović, Lukić (od 66. Lazović), Gudelj (od 57. Ilić), Živković (od 57. Radonjić), S. Milinković-Savić, Tadić, Mladenović (od 66. Vlahović), Mitrović (od 83. Maksimović).
* Rumeni kartoni: Pavlović, Gudelj, Lukić.
* Rdeči karton: /.

Petkratni svetovni prvaki iz Brazilije so zmagovito odprli zaključni turnir v Katarju, kjer sodijo v najožji krog favoritov za končno zmago. Srbe so sicer pred tekmo podcenjevali, saj jih na novinarski konferenci sploh niso omenili. V srbskih medijih so jih hitro označili za prepotentne - še posebej po videoposnetku, ki je pred tekmo zaokrožil po svetovnem spletu. Brazlci so na stadion Lusail prišli s tradicionalnimi inštrumenti in se obnašali, kot da so se odpravili na karneval. A sproščen pristop jim je očitno ustrezal.

brazilija 2
Profimedia


Selecao je odpor orlov po sijajni predstavi zlomil v drugi polovici tekme, oba gola pa je dosegel 25-letni napadalec Richarlison v 62. in 73. minuti.

Prvi polčas po vsebinski plati ni bil posebej bogat. Igra je v glavnem potekala na sredini igrišča, nekaj več pobude je bilo na strani Južnoameričanov, izrazitih priložnost za zadetek pa si niso priigrali.

Na največjem stadionu v Katarju je po golu najprej "zadišalo" v 27. minuti, ko je Thiago Silva poslal globinsko žogo do Viniciusa Juniora, nevarnost pa je s pravočasnim posredovanjem preprečil srbski vratar Vanja Milinković-Savić, ki je osem minut kasneje tudi brez najmanjših težav ubranil strel Raphinhe. V 41. minuti je bil srbski branilec Nikola Milenković malce neroden pri izbijanju žoge, nato pa je v zadnjem hipu le odklonil nevarnost pred hitronogim Viniciusom.

Začetek druge polovice tekme se je začel z grobo napako Nemanje Gudelja, njegovega "darila" pa ni izkoristil Raphinha, po njegovem strelu je znova zablestel 25-letni srbski vratar. Brazilci so bili v nadaljevanju aktivnejši in vse bolj stiskali obroč pred tekmečevimi vrati.

V 55. minuti je Neymar po podaji Viniciusa streljal mimo vrat, pet minut kasneje pa je po projektilu Alexa Sandra žoga zadela okvir vrat. V 62. minuti so Brazilci le dosegli vodilni gol, večino dela je opravil Neymar, ki je pošteno premešal srbsko obrambo, po strelu Viniciusa pa je žogo v mrežo pospravil Richarlison.

Srbski selektor Dragan Stojković je z menjavami - kar štiri je opravil med 57. in 66. minuto - skušal spremeniti potek dvoboja, njegovo drzno postavitev pa so Brazilci izkoristili že v 73. minuti, ko je po podaji Viniciusa z leve strani Richarlison z atraktivnim strelom iz obrata še drugič premagal srbskega vratarja.

Po drugem golu je srbska igra povsem razpadla, kljub nekaterim brazilskim priložnostim - Casemiro je v 81. minuti zadel vratnico, dve minuti kasneje pa se je po strelu Freda izkazal Milinković-Savić - pa se mreža več ni zatresla.

Brazilija se bo v naslednjem krogu pomerila s Švico, Srbija pa s Kamerunom. Obe tekmi bosta 28. novembra.

brazilija 1
Profimedia

brazilija 3
Profimedia

brazilija 4
Profimedia

Članki iz rubrike