900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

nu
nu
0 24.11.2022 16:41:25

Na tekmi Urugvaja in Južne Koreje mreži mirovali

Profimedia
Nogometaši Južne Koreje in Urugvaja so se na uvodni tekmi skupine H svetovnega prvenstva v Katarju razšli z izidom 0:0. To je bila četrta tekma na letošnjem mundialu, ki se je končala brez golov.

* Stadion Education City, gledalcev 41.663, sodniki: Turpin, Danos, Gringore (vsi Francija).
* Strelci: /.
* Urugvaj: Rochet, Gimenez, Godin, Olivera (od 79. Vina), Caceres, Vecino (od 78. De la Cruz), Bentancur, Valverde, Pellistri (od 88. Varela), Suarez (od 64. Cavani), Nunez.
* Južna Koreja: Kim Seunggyu, Kim Jinsu, Kim Minjae, Kim Moonhwan, Kim Younggwon, Jung Wooyoung, Hwang Inbeom, Son Heungmin, Lee Jaesung (od 74. Son Junho), Na Sangho (od 74. Lee Kangin), Hwang Uijo (od 74. Cho Guesung).
* Rumeni kartoni: Caceres; Cho Guesung, Bento.
* Rdeči karton: /.

Zelo izenačen tretji medsebojni dvoboj ekip na SP, prva dva je Urugvaj dobil, je v prvem polčasu zaznamovala vratnica Diega Godina po strelu z glavo ter zapravljena priložnost Hwanga Uijoja. V drugem je bilo dogajanja na zelenici stadiona Eduaction City še manj, je pa Federico Valverde v 90. minuti stresel vratnico.


Korejci so imeli v prvem polčasu več od igre, kljub temu pa so bili Urugvajci bližje zadetku. Godin, od danes s 36 leti in 281 dnevi najstarejši urugvajski igralec v celotni zgodovini SP, je namreč v 43. minuti po podaji s kota z glavo zadel vratnico.

Na drugi strani je po lepi akciji v 34. minuti iz zelo ugodnega položaja žogo prek vrat z desetih metrov poslal povsem neovirani Hwang Uijo. Obe reprezentanci sta imeli sicer še nekaj polpriložnosti, a je Urugvajcem zmanjkalo nekaj osredotočenosti pri zadnjih podajah, strela od daleč Inbeoma Hwanga ter Valverdeja pa sta končala prek vrat.

Prav vezist Reala iz Madrida je tik pred iztekom 90 minut stresel okvir južnokorejskih vrat, ko je nekoliko z leve strani močno sprožil s 25 m in že premagal vratarja Kima Seunggyuja. Le slabo minuto kasneje je bil na drugi strani malenkost nenatančen s 25 m tudi Son Heungmin.

V drugem delu sta bila omemba vredna še nevarni diagonalni strel Darwina Nuneza v 81. minuti ter nenatančen poskus od daleč Choja Guesunga štiri minute prej.

V skupini H bo ob 17. uri še obračun Portugalska - Gana, spored 1. kroga skupinskega dela SP pa bosta ob 20. uri zaključila Brazilija in Srbija v skupini G. V tej je Švica na prvi današnji tekmi premagala Kamerun z 1:0.

Članki iz rubrike