favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

nu
nu
0 10.07.2021 15:42:55

ANGLEŽI BESNIJO nad Škoti! Mancini na KONTROVERZNI naslovnici upodobljen KOT BRAVEHEART! (FOTO)

Reuters
"Reši nas Roberto, ti si naše zadnje upanje!"

Angleži bodo imeli v finalu evropskega prvenstva velikansko številčno premoč v podpori na tribunah, a je očitno tudi na Otoku precej takšnih, ki bi trofejo raje videli v italijanskih rokah.
Škoti so se z angleško izbrano vrsto pomerili, tekma skupinskega dela se je končala z 0:0, a je bila za Škotsko to tudi edina točka na tem turnirju, kar ni bilo dovolj za napredovanje.


Ko govorimo o Škotski in Angliji, govorimi o dveh starih rivalih. Najstarejših v reprezentančnem nogometu. Nič čudnega torej ni, da Škoti niso ravno navdušeni nad tem, da je izbrana vrsta Garetha Southgata na pragu raja in nič čudnega ni, da se je škotski dnevnik The National, ki se promovira kot prvi škotski časopis, ki je podpiral neodvisnost, odločil, da podpre Italijane.

Naslovnico današnje izdaje so v celoti posvetili selektorju Azzurrov Robertu Manciniju, njegovo glavo pa so upodobili na telesu 'Bravehearta'. Lik Williama Wallaca je v filmski klasiki upodobil Mel Gibson, 'Braveheart' pa je bil vodja upora proti angleški okupaciji Škotske. "Reši nas Roberto, ti si naše zadnje upanje," so zapisali pod podobo 'odrešitelja' in dodali "Ne bomo prenesli njihovega hvaljenja še nadaljnjih 55 let." Nekatere Angleže je naslovnica zbodla, drugi so prepoznali dobro šalo, vi pa ocenite sam.

Članki iz rubrike